• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Alaçatı'da Balık Avı Turnuvası yapılacak

Alaçatı'da Balık Avı Turnuvası yapılacak
Alaçatı Sportif Balık Avı Turnuvası Organizasyon Komitesi Başkanı Murat İyriboz, balık avı yarışmasının 28-31 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Alaçatı'da Balık Avı Turnuvası yapılacak

Alaçatı Sportif Balık Avı Turnuvası Organizasyon Komitesi Başkanı Murat İyriboz, balık avı yarışmasının 28-31 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

İyriboz yaptığı açıklamada, kendilerinin 'Heyecan Başlıyor' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, açık deniz balıkçılığının, sert sporlardan olduğunu kaydetti. Turnuvaya katılacak yarışmacıların heyecan dolu bir balık avı yaşayacaklarını ifade eden İyriboz, 'Karşınızda ciddi bir rakibiniz var. Ağırlık olarak 40 kilogramdan başlayıp 300 kilograma kadar ulaşan orkinos balığıyla ciddi bir mücadeleye giriyorsunuz' dedi.

Dört yıl önce 19 tekneyle Alaçatı Sportif Balık Avı Turnuvasını başlattıklarını sözlerine ekleyen İyriboz, bu yılki turnuvanın 50 tekneyle yapılacağını dile getirdi. Turnuvanın kalitesini yükseltmek için tekne sayısını sınırlı tutmak istediklerini ifade eden İyriboz, yarışmacıların doğru malzemeyle en iyi balığı yakalamak için mücadele vereceklerini bildirdi.

Turnuvanın 'doyurucu' olacağını kaydeden İyriboz, şunları söyledi:

'Ortak paylaştığımız Ege Denizi'nde ciddi bir turnuva yaşanacak. Geçen yıl Yunanistan 15 tekneyle bu turnuvada mücadele vermişlerdi ama bu yıl düzenlenen bu turnuvanın hemen ertesi günü Yunanistan'da yerel seçimler var. Bu katılımcı sayısını etkileyebilir. Yunanistan, İtalya ve Güney Afrika'dan turnuvaya katılan arkadaşlarımız olacak. Teknenizde profesyonel ticari balıkçı plakanız, varsa bu turnuvada yer alamıyorsunuz. Biz amatör balıkçılık adı altında insanların centilmence mücadele verdiği bir turnuva düzenliyoruz.'

'İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

Organizasyon Komitesi üyesi İlknur İçingir, turnuvanın Alaçatı Festivali kapsamında dört yıl önce başladığını ve her yıl giderek artan bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getirdi. Uluslararası Sportif Balıkçılık Derneği Türkiye Temsilcisi Elvio Penetti ise açık denizde gerçekleştirilecek turnuvanın çok ciddi kuralları olduğunu belirterek, 'Yarışma Uluslararası sularda düzenleniyor. Kıyıdan 20 ila 40 mil açıkta gerçekleştirilecek turnuvada, kurallar gereği 10 kilogramın altında bir orkinos yakaladığınız takdirde o balığı denize bırakmak zorundasınız. Yarışmacı bunu yapmadığı takdirde ceza puanı alır' diye konuştu. Amatör Sportif Balıkçılığın ciddi kuralları olduğunu da dile getiren Pennetti, açık denizin belirli bir ciddiyet gerektirdiğini, doğaya saygılı şekilde ve kurallar çerçevesinde turnuvayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim