• BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Alışverişte "SIM karttan çekme" dönemi

Alışverişte "SIM karttan çekme" dönemi
Cep telefonu operatörü Avea’nın yeni ürünü alışveriş işlemlerinde “karttan çek” söylemini “sim karttan çek”e taşıyor.

35 liraya kadar olan alışverişler SIM karttan çekilebilecek

Cep telefonu operatörü Avea’nın yeni ürünü alışveriş işlemlerinde “karttan çek” söylemini “sim karttan çek”e taşıyor.

Kredi kartı SIM karta giriyor, kullanıcılar bu yolla cep telefonunu POS cihazına göstererek ödeme yapabiliyor. Şirket SIM kartın içine gömdüğü kredi kartı sistemiyle kullanıcıların POS cihazına cep telefonu göstererek alışveriş yapmasını sağlıyor.

Test aşamalarını tamamlayan Avea ürünün ticari olarak satışını başlattı. Yeni servisin lansmanını Paris’teki uluslararası kart fuarında Mastercard’ın standında yapan Avea’nın bu sistemi Garanti Bankası ile birlikte çalışıyor. “Bu servis fuarda “Sim kart üzerinde çalışan Avrupa’nın ilk mobil ödeme uygulaması” olarak tanıtıldı.

10 bin kart satışa çıktı

Avea CEO’su Erkan Akdemir, yaklaşık 1 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını ve ilk aşamada 10 bin NFC sim kartın şu anda bayilerde bulunduğunu söyledi. Yakınsama dendiğinde hep IT ve telekomun birbirine yakınlaşmasının anlaşıldığını, bu proje ile finans ve telekom alanlarının son derece iç içe geçtiğini ifade eden Akdemir, “SIM ve çipi birleştirdik. Belki kuyruklu diyeceksiniz ama ideal bir ürün hedefleyip üç sene sonra tüketiciye sunmak yerine, aylardır test edilmiş ve sorun yaşanmamış bir ürünü piyasaya sunmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Yurtdışına ihracı gündemde

Avea olarak Garanti Ödeme Sistemleri işbirliğinde dünyada bir ilke imza attıklarını vurgulayan Avea CEO’su Erkan Akdemir, bunun bir başlangıç olduğunu, sadece finansal ödeme sistemlerinde değil, başka amaçlar için de bu ürünü kullanmayı düşündüklerini ve alanının çok geniş olacağını söyledi.

Akdemir, yurtdışına ihracına ilişkin bir soru üzerine ortakları arasında yer alan Saudi Telecom’un Suudi Arabistan dışında yaklaşık 10 ülkede operasyonu bulunduğunu ve ürünün bu ülkelerde yaygınlaştırılması mümkün olursa, bunun kendileri için büyük önem taşıyacağını dile getirdi. Garanti Ödeme Sistemleri CEO’su Mehmet Sezgin, “Eğer SIM, çip ve kuyruğu bir araya getirip bu teknolojiyi zorlarsak, üreticiler 1-2 sene sonra NFC yetenekli telefonlar üreteceklerdir. Bizim aslında zorlamak istediğimiz bu” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim