• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

"Alsancak 2" petrol tankeri hizmete girdi

"Alsancak 2" petrol tankeri hizmete girdi
Arkas Petrol'ün filosuna yeni eklenen "Alsancak 2" petrol tankerinin hizmete girmesi nedeniyle 16 Haziran Perşembe günü Marport Limanı'nda düzenlenen törene Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucian Arkas katıldı.

"Alsancak 2" petrol tankeri hizmete girdi

Arkas Petrol'ün filosuna yeni eklenen "Alsancak 2" petrol tankerinin hizmete girmesi nedeniyle 16 Haziran Perşembe günü Marport Limanı'nda düzenlenen törene Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas katıldı.

Denizcilik sektörünün öncü holdingi Arkas'ın 2006 yılında kurduğu, gemilere yakıt ikmali yapan şirketi Arkas Petrol, bugün Türkiye'de tedarikçi olarak talep edilen tüm gemilere yakıt ikmali yapmakla birlikte, dünyanın istenilen yerinde yerel tedarikçilerle çalışarak güvenli yakıt ikmali yapılmasını sağlıyor.

Lucien Arkas, törende yaptığı konuşmasında öncelikle güvenli yakıt ve güvenli operasyon konusunun önemini vurguladı. Arkas, "Arkas Petrol, Türkiye'nin en genç tanker filosuna sahip diyebiliriz. Yürürlüğe girmiş ve girecek olan tüm yönetmeliklere uygun uluslararası kurallara uygun olarak inşa edilen ve yönetilen çift cidarlı tankerleriyle hizmet veriyor. Tankerler konusunda yeni kuralların gelmesi bekleniyor. EPDK Gümrük Müsteşarlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı denetimleri yakıt ve operasyonun belirli kalitede olmasını sağlıyor. Biz kural ve yönetmeliklerin istediğinden fazlasını yapıyoruz. Kendi kalite ve prensipleri olan bir şirketiz. Yakıtın maksimum düzeyde verimli kullanılması için İSO standartlarına ek analizler yaptırıyoruz. Çünkü Türkiye ve dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olan İstanbul'da hata yapma şansımız yok. Yakıt maliyeti sadece karada değil denizde de ciddi bir masraf kalemi. Bunu biliyor ve maliyet avantajı sunarken güvenliği de birinci planda tutuyoruz. Kalitesiz yakıt kullanımı, kimsenin istemediği üzücü sonuçlar doğurabiliyor" dedi.

Konuşmasında denizcilik sektöründe ekonomik krizin devam ettiğine değinen Arkas, "Kriz sonrası, operasyon kaybetmek istemeyen gemi operatörleri için önemli olacak. Biz bu tankerin yatırımını riskle yaptık ve bu işin geleceğine inanıyoruz. Filomuzdaki diğer tankerler gibi Türk bayrağı taşıyan "Alsancak 2", aynı zamanda Türkiye'de Çelik Trans Tersanesi tarafından üretilmesi nedeniyle de bizim için örnek teşkil ediyor. 1.770 DWT kapasiteli tanker, BUREAU Veritas classında çift cidarlı ve saatte 600 m³ yakıt ikmal edebiliyor. "Alsancak 2" ile birlikte filonun toplam kapasitesi 8 bin 153 DWT'ye çıktı" diyerek sözlerini tamamladı.

Cengiz Tepebaş - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim