• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Altı taşımacılık şirketinden büyük ortaklık

Altı taşımacılık şirketinden büyük ortaklık
Taşımacılık sektöründe düşüş devam ederken şirketler yeni ortaklıklar kurmaya devam ediyor. Son ve en büyük ortaklık ise altı taşımacılık şirketinden geldi. Şirketler; Asya, Avrupa ve Akdeniz'de 90 gemi ile servis verecek.

Altı taşımacılık şirketinden büyük ortaklık

Reuters’in haberine göre, Singapur merkezli Neptune Orient Lines (NOL)’ün de içinde olduğu altı konteyner taşımacalık firması yaptıkları açıklamada, bir süredir devam eden küresel taşımacılıktaki sıkıntılı döneme hareket getirmek için, Uzak doğu ile Avrupa arasındaki en büyük taşımacılık ağlarından birini oluşturmak için anlaştıklarını bildirdi.

NOL yaptığı açıklamada, ortaklığın 90 gemiden oluşan bir filoyla 9 servis ağı ile Asya, Avrupa ve Akdeniz'de 40 ayrı limanla çalışacak bir konteyner taşımalığı ittifakı oluşturacağını belirtti.

Açıklamaya göre, Nisan ayında çalışmaya başlayacak olan yeni kurulan G6 ittifakının diğer üyeleri ise şöyle; Hyundai Merchant Marine (HMM), Mitsui O.S.K. Lines (MOL), Nippon Yusen KK (NYK), Orient Overseas International unit (OOCL) ve Hapag-Lloyd.

Analistler, taşımacılık pazarında oluşan arz fazlası içinde yavaşlayan küresel ekonomi ile nakliye oranlarının zarar ettirici seviyelere düştüğünü belirtirken, arz fazlasını oluşturan gemilerin yanında 2011 yılında pazara toplamda 1,3 milyon TEU kapasiteye ulaşan gemilerin gelmesiyle, taşınabilir küresel kapasiteyi yüzde sekiz oranında arttırdığını da belirtti.

Danimarka merkezli dev şirket A.P. Moller-Maersk’in bir parçası olan Maersk Line’ın yeni atanmış CEO’su Soren Skou yaptığı açıklamada, Maersk Line’ın zorlu pazar şartlarında bile payını artırmaya devam ettiğini ve stratejilerinin tonajı etkili bir şekilde kullanmak olduğunu ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim