• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Amasra Yolcu İskelesi'ne ödenek ayrıldı

Amasra Yolcu İskelesi'ne ödenek ayrıldı
Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Yolcu İskelesi için 4 milyon TL ödenek ayrıldığını açıkladı.

Amasra Yolcu İskelesi İçin Ödenek

Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Yolcu İskelesi için 4 milyon TL ödenek ayrıldığını açıkladı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yerleri inşaatı için 2012 yılı yatırım programında 4 milyon TL. ödenek ayrıldığını söyledi.

Milletvekili Tunç, 2008 yılında programa alınarak, fizibilite etüd ve proje çalışmaları tamamlanan, 2011 yılında da inşaat ihalesi gerçekleştirilerek, inşaatına başlanan Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne
Yanaşma Yerleri İnşaatı için 2012 yılı yatırım programında 4 milyon TL. ödenek ayrıldığını, inşaatın bitiminin 2013 yılı olarak planlandığını söyledi.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, geçtiğimiz haftalarda da Amasra Yolcu İskelesi İnşaatında AK Parti Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur ve bazı teşkilat mensuplarıyla birlikte incelemelerde bulunmuş, Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri inşaatının 2 yılda bitirileceğini söylemişti.

Milletvekili Tunç, inşaatta yaptığı incelemeler sırasında yaptığı açıklamada Proje kapsamında inşası planlanan alt yapılardan "Yolcu İskelesi"nin Amasra Limanı mevcut dalgakıranına paralel, su derinliği -9 m ve beton bloklu rıhtım yöntemiyle gerçekleştirileceğini, rıhtımın toplam uzunluğunun 240 m, mevcut dalgakıran yapısı ile arasında dolgu ile oluşturulacak geri sahanın genişliğinin ise 30 m olacağını, "Küçük Tekne Yanaşma Yerleri"nin ise Amasra Limanı içerisinde bulunan mevcut rıhtımdan denize doğru uzanan 120 m yüzer iskele ile bu iskeleye dik uzanan iki adet 60 m yüzer iskeleden oluşacağını söylemişti.

Proje kapsamında yapılacak rıhtıma 30.000 DWT büyüklüğe kadar yolcu gemilerinin yanaşmasının mümkün olacağını belirten Milletvekili Tunç, Yolcu rıhtımının üzerinde gelen gemilerin güvenli şekilde bağlanmasını sağlayacak yeterli kapasitede çekme yüküne sahip, donanımın bulunacağını, Gemileri gerekli su ve elektrik servislerini sağlayacak tesisat, rıhtım gerisinde oluşturulan tesisat kanalları ile sağlanacağını, liman hizmetleri için yaklaşık 1.000 m2 kapalı alanda üst yapılar inşa edileceğini bu üst yapıların, liman terminali, atık kabul tesisi, akaryakıt depolama alanı, büfeler, balıkçı ağlarının depolanacağı ve bakım-onarımının yapılacağı alanlardan oluşacağını söyledi.

Liman terminalinde; gemiler için gerekli elektrik, jeneratör, su, telefon, internet ve benzeri teknik bağlantı noktaları ve hatlarının sağlandığı üniteler, yolcularla ilgili işlemler, gümrüklü alan hizmetlerinin yapılması, ülke tanıtımı ve imajını üst seviyeye çıkaracak turizm amaçlı tanıtımlar, hediyelik eşya satışı vb. işlemlerin yapılmasının planlandığını belirten Milletvekili Tunç, Proje kapsamında bulunan "Küçük Tekne Yanaşma Yeri" nin yüzer iskele sistemleri ile tasarlandığını, deniz suyuna karşı dayanıklı alüminyum karkas üzerinde tropik menşeili ağaçlar ile oluşturulacak iskele sisteminin, yine çevre ve kullanım şartlarına dayanıklı plastik esaslı maddelerden üretilmiş dubalar üzerinde yüzdürüleceğini söyledi.

Milletvekili Tunç, proje maliyetinin 10 trilyon lira civarında olan yatırımın 3000 yıllık tarihi geçmişi ve doğal güzelliği ile Fatih'in "Çeşmi Cihan" olarak nitelendirdiği Amasra ilçemizin turizm potansiyelini artıracağını, Karadenize bir zenginlik katacağını belirterek, projenin hayata geçmesini sağlayan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve DLH yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Milletvekili Tunç, 2012 yılı yatırım programında 4 milyon TL. gibi önemli bir ödenek öngörüldüğünü belirterek, hükümetin projenin üzerinde ciddiyetle durduğunu ve planlanan süreden önce de inşaatın bitirilebileceğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim