• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Anadolu Tersanesi Ç-152'yi de teslim etti

Anadolu Tersanesi Ç-152'yi de teslim etti
Türkiye'de özel sektör tarafından imal edilen çıkarma gemilerinden ikinciside Anadolu Tersanesi tarafından Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi.

Tuzla'da faaliyet gösteren Anadolu Tersanesi’ne Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından sipariş edilen 8 adet süratli amfibi gemisinin ikincisi de törenle teslim edildi. Törene Anadolu Tersanesi Savunma Grubu Koordinatörü Metin Poyrazlar, Gemi inşa Daire Başkanı Yüksek Mühendis Kıdemli Albay Erhan Murat Akdeniz, Ç-152 Komutanı Deniz Üsteğmen Erhan Al ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Tersanesi tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yapılan Süratli Amfibi gemilerinden ikincisi olan Ç-152 törenle teslim edildi. Ç-152 gemisinin teslim töreninde konuşan Anadolu Tersanesi Savunma Grubu Koordinatörü Metin Poyrazlar Süratli Amfibi Gemi Tedariği Projesi Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın operasyon ihtiyacını ve Gemi İnşaa Şartnamesi isterlerini karşılayacak, yerli dizayn, inşaa ve sistem entegrasyonunu kapsayan 8 gemilik bir proje olduğunu belirtti. Poyrazlar teslim törenide şöyle konuştu: “Gemiler Türk Loydu Askeri Gemi Kuralları’na uygun ve Türk Loydu klaslı olarak, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından dizayn ve inşa edildi”

Gemilerin ana görevinin amfibi operasyonlar ve birlik taşınması olduğunu söyleyen Poyrazlar sözlerini şöyle sürdürdü: “İkincil olarak afet durumunda yardım ve kurtarma işlemlerine hızlı katkı sağlamaktır. Gemiler tek gövdeli deplasman tipi olarak , tamamen çelik sacdan inşa edilmiştir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın manevra, stabilite, hız ve denizcilik kabiliyeti isterlerini karşılayacak özelliktedir. Köprü üstü ve üst binanın tamamı 100 mt’den atılacak makineli tüfek mermilerine karşı balistik korumalıdır. Servis ömrünün 30 yıldan fazla olması esas alınmıştır” diye konuştu.

Anadolu Tersanesi Savunma Grubu Koordinatörü Metin Poyrazlar konuşmasında geminin teknik özelliklerine de değinerek şu bilgileri verdi:

Gemilerin Teknik Özellikleri

Tam yüklü deplasman 1147,5 Ton
Gemi Boyu 79,95 mt
Gemi Eni 11,75 mt

Tam Yüklü Durumda Baş Draftı 1 mt’den az Kıç draftı 2,5 mt’den azdır. 2 Adet 16 silindirli 2320 kW gücünde ana makine ile 2 şaft ve 2 sabit piçli pervane ile tahrik edilmektedir.

Tam yüklü deplasmanda geminin yüzde 100 makine yüklenmesi ile maximum sürati 18 knot’dan fazladır.

Boş yük deplasmanında geminin yüzde 100 makine yüklenmesi ile maximum sürati 20 knot’dan fazladır.

Geminin Seyir Sıası yakıt kapasitesinin yüzde 90’ını kullanarak 1400 deniz milinden fazladır. Gemide 7 gün ikmal yapmadan denizde kalmaya yeterli ikmal malzemesi bulunmaktadır. 2 subay, 4 astsubay ve 16 personel için yatak yeri mevcuttur.

Gemi 200 ton yük veya 260 tam teçhizatlı personeli taşıma kapasitesinde olup yük güvertesi 420 ton kargo taşıyacak şekilde kuvvetlendirilmiştir.

Gemi kontrol ve izleme sistemleri minimum personel ile gemi sevk ve idaresini sağlamak üzere otomatize edilmiş olup silahlar dahil tüm sistemlere köprü üstünden kumanda edilebilmektedir.

Gemi yaşam mahallerinin tamamı yaz ve kış şartlarına göre iklimlendirilmiştir. 2 adet 300 kW gücünde dizel jeneratörler her biri yüzde 90’dan fazla yüklenmeden her koşulda geminin güç ihtiyacını karşılamaktadır. Gemide emniyetli seyir ve muhabere şartlarını karşılayacak sensör ve muhabere cihazları bulunmaktadır.

Baş tarafa konuşlu 2 adet 25 mm’lik stabilize toplar köprüüstünden remote kontrol ile kullanılmaktadır. Gemide ayrıca 2 adet 12,7 mm makineli tüfek de bulunmaktadır.

Poyrazlar’ın konuşmasının ardından Ç-152 Komutanı Deniz Üsteğmen Erhan Al’a Deniz kuvvetleri Komutanlığı adına Gemi inşa Daire Başkanı Yüksek Mühendis Kıdemli Albay Erhan Murat Akdeniz tarafından hizmete giriş ve kuruluşa alınış belgesi ile komutan flandrası verildi.

ddk.jpg

ddk1.jpg

ddk2.jpg

ddk4.jpg

ddk3.jpg

ddk5.jpg

ddkk.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim