• BIST 9897.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Anamur'a kruvaziyer gemisi müjdesi

Anamur'a kruvaziyer gemisi müjdesi
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 6 kruvaziyer firmasının Mersin ve Anamur'u tur programlarına kattıklarını söyledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur sahil şeridinin turizm açısından Türkiye'nin kullanılabilir ve değerlendirilebilir tek bölgesi olduğunu belirterek, 6 kruvaziyer firmasının Mersin ve Anamur'u tur programlarına kattıklarını söyledi.

Vali Güzeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Anamur'da incelemelerde bulundu. Eşi Ayşe Güzeloğlu'nun da eşlik ettiği Vali Güzeloğlu'nun Anamur'daki ilk durağı Hükümet Konağı oldu. Burada İlçe Kaymakamı Cemil Aksak ve ilçe protokolü ile bir araya gelen Güzeloğlu, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur'da yürütülen projeleri Valilik olarak desteklediklerini, ancak turizm projeleri ve turizm yatırımlarını da ayrıca ele aldıklarını kaydetti. Anamur, Bozyazı ve Aydıncık sahil şeridinin turizm açısından Türkiye'nin kullanılabilir ve değerlendirilebilir tek bölgesi olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Ören Antik Kenti'nden başlayarak sahil ve Mamure Kalesi'nde bu yıl başlayacağımız altyapı çalışmaları tamamlandığında bu potansiyelin harekete geçeceğine inanıyorum. Mersin genelindeki turizm tesislerine 1 milyon ek konaklama kazandırma çalışmalarımızdan da en büyük pay Anamur'un olacak" dedi.

Akdeniz Sahil Yolu'nun 2014 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Güzeloğlu, bu yol tamamlandığında bölge halkının yıllardan beri süren turizmin canlanması özlemini de karşılayacağını vurguladı. Mersin'de kruvaziyer turizmini canlandırmak için çalışmalar yaptıklarını da anımsatan Güzeloğlu, "Bu doğrultuda Miami'de katıldığımız turizm fuarında bölgemizi tanıttık ve talep aldık. İlk etapta Temmuz ayında 5-6 kruvaziyer gemisi Mersin'e gelecek. Gerekli çalışmaları yaparak bu gemilerin Anamur'u da ziyaret etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Anamur Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı Mehmet Türe, meclis üyeleri ve muhtarlarla görüşen Güzeloğlu, burada Anamurlulara kruvaziyer müjdesi verdi. Anamur ve Mersin'in bu yıl 6 tane kruvaziyer firmasının tur programında ilan edildiği bilgisini veren Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz günlerde Seattle Kruvaziyer Turizmi Fuarı'na Mersin olarak ilk defa katıldık. Bu turizmin yıllık 25 milyar dolarlık bir ekonomik değeri var. Orada Anamur'u da anlattık. Açık söylüyorum benim bu yıl için umudum yoktu. Ama orada inanılmaz bir ilgi gördük. Bu yıl Temmuz ayı ile birlikte 6 kruvaziyer firması Mersin'i tur programına kattıklarını ilan ettiler. Söz konusu sektörde bir kişinin günlük harcadığı tutar 150 dolar. Gelen gemilerin en küçüğü ise en az 2 bin 500 kişilik. Kentte oluşacak ekonomik hareketliliği bir hesap edin. Ayrıca bu turizmi yapan diğer şehirlerin bizden çok eksikleri var."

TURİZM TOPLANTISI

Türkiye'ye gelen turist sayısının 2011 sonu itibariyle 33 milyonu bulduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, şunları söyledi: "Bu sayının içinde daha Mersin'e ve Anamur'a gelen yok. O zaman hedef en az 50 milyon olacak. Bu başarı hedeflemesini bir bütünleşik politika içerisinde yapacağız. Bu bölgelerdeki altyapıyı hep beraber çözeceğiz. Hedeflemeyi şimdiden başlatıyoruz. 2012 sezonu öncesinde 'Turizm Toplantısı'nı benim başkanlığımda Anamur'da gerçekleştireceğiz." 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim