• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Antalya turizminde 1 Mayıs ve Mayıs Bayramı bereketi

Antalya turizminde 1 Mayıs ve Mayıs Bayramı bereketi
TÜROFED Başkanı Ayık, "Hem 1 Mayıs tatili hem de Bağımsız Devletler Topluluğu'nun Mayıs Bayramı bölgemizde hareketlilik yarattı" dedi.

Bağımsız Devletler Topluluğu'nun Mayıs Bayramı ve 1 Mayıs tatilinin pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle hafta sonuyla birleşen 3 günlük tatil, Antalya turizmini hareketlendirdi, oteller yüzde 90'a varan doluluk oranlarına ulaştı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, 3 günlük tatili fırsat bilip seyahate çıkanların ülke içinde ciddi bir hareketlilik yarattığını söyledi.

Hareketliliğin kıyılara da yansıdığını kaydeden Ayık, "İnsanlar sıcak yerleri tercih ediyor, bütçesine göre kısa mesafeye de gidebiliyorlar. Her yere eşit yansımadı ama yurt içinde ciddi bir hareketlilik oldu." diye konuştu.

Antalya bölgesinde birçok tesisin nisan ayının son haftasında açıldığını belirten Ayık, "Hem 1 Mayıs tatili hem de Bağımsız Devletler Topluluğu'nun Mayıs Bayramı bölgemizde hareketlilik yarattı." dedi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran da Antalya bölgesindeki hareketliliğin 1 Mayıs'tan ziyade Bağımsız Devletler Topluluğu'nun Mayıs Bayramı'ndan kaynaklandığını söyledi. Bazı sportif faaliyetlerin de hafta sonuyla birleştirilmesi için 1 Mayıs'a denk getirildiğini kaydeden Duran, şöyle konuştu:

"Antalya'da iç turizmden ziyade Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan kaynaklı ciddi bir hareketlenme var. Özellikle geçen cumartesi Rusya'dan çok ciddi bir giriş oldu. Halen şehir merkezindeki otellerde doluluk oranı yüzde 60-70, Belek bölgesindeki otellerde doluluk oranı ise yüzde 80-90 arasında değişiyor. Kemer ilçesi tarafında bazı oteller çok dolu, bazıları da henüz istediği performansı yakalamış değil. Side, Manavgat bölgesi ağırlıklı olarak Avrupa ile çalıştığı için halen otelini açmayan tesisler var."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim