• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Antalyalı tur teknesi sahipleri tek fiyat istiyor

Antalyalı tur teknesi sahipleri tek fiyat istiyor
Antalya Kaleiçi Yat Limanı’nda günübirlik tekne turları düzenleyen işletmeler, yetkili birimlerin tur tekneleri için tek fiyat belirlemesini istiyor.


Antalya'daki tur teknesi sahipleri  günü birlik tekne turu fiyatlarının aynı standartta olması gerektiğini çünkü hanutçuların fiyatları oldukça aşağı çektiklerine dikkat çekti. Antalya Kaleiçi Yat limanı esnafı turizmdeki yaşanan düşüşü önceki yıllarda Gezi Olayları'na bağlarken, bu yıl yaşanan gerilemeyi ise ülkede yaşanan terör olaylarına bağladı.

Yaşanan olayların ve bombalama eylemlerinin dış basında yer almasının da turistleri etkilediğini belirten tur teknesi işletmecileri, Türkiye'nin turizm açısından reklamının yeterince yapılmadığından da şikayetçi. Yat Limanı'nda bulunan esnaflar Rus turistlerin ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle gelmediklerini, Arap turistlerin ise bu yıl yoğun olarak Antalya'ya geldiklerini ifade ettiler.

"BELEDİYE VE VALİLİK LİMANA YATIRIMLARINI ARTTIRSIN"

Antalya Yat Limanı'nda teknesi bulunan esnaf Salih Kök, geçtiğimiz sene yapılan asansörün turistlerin limana inişlerini kolaylaştırdığını dile getirdi.

Geçimlerini turizmden sağladıklarını belirten Kök, "Geçen yıl yapılan asansör sayesinde yaşlı insanların Kaleiçi'nden Yat Limanı'na inmeleri kolaylaştı. O da artık ihtiyacı karşılamada yetersiz kalıyor. Yürüyen merdiven liman için daha kullanışlı olabilir. Belediyeden yürüyen merdiven sözü aldık. Biz tekneci olarak utanıyoruz.

Standart turlarımız var ama tekne önlerinde bulunan ve müşterileri çağıran hanutçular, müşteriyi rahatsız ediyor. Fiyatları olabildiğine aşağı çekiyorlar. Bu da bizi olumsuz yönde etkiliyor. Bu durum devletin kontrolü altında, bir sistem içinde yürüsün. Denetim altında tek fiyat üzerinden hizmet verilsin. Gelen müşterileri, birimiz sağından çekiştiriyoruz, birimiz solundan çekiştiriyoruz. Böyle olunca gelen turist bir daha gelmiyor. En kısa zamanda düzenleme yapılsın istiyoruz" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim