• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Antalya'ya gelen turist sayısında rekor artış

Antalya'ya gelen turist sayısında rekor artış
Antalya Valisi Karaloğlu, haziran ayında kente 1 milyon 500 binden fazla yabancı turist geldiğini, geçen yılın aynı ayına göre turist sayısının yüzde 103 arttığını açıkladı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, turistik kentin son 2-3 gündür son 80 yılın en sıcak günlerini yaşadığına dikkati çekti.

Karaloğlu, nem oranın yüzde 10'lara kadar düştüğünü belirterek, "Havanın sıcak, nemin ise düşük ve ormanların ağırlıklı kızılçam olması, bölgemizin yangın riskini çok artırıyor. Alanya'daki orman yangını dün itibarıyla kontrol altına alınmıştı, şu anda soğutma çalışmaları tamamlanmak üzere ancak yangın riskimiz devam ediyor. Bugün Manavgat ve Kaş ilçelerinde yangınlarımız var." diye konuştu.

Ekiplerin yangınlara müdahale ettiğini anlatan Karaloğlu, "Bu sıkıntılı dönemi inşallah daha az yangınla atlatabiliriz." temennisinde bulundu.

Karaloğlu, bu noktada vatandaşlara çok önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, sıcak hava ve nemin düşük olduğu dönemlerde ormanlarda piknik ateşi yakılmamasını ve en ufak duman görüldüğünde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmesini istedi. 

Antalya Havalimanı yeni rekor kırdı

Antalya Havalimanının arife günü yolcu rekoru kırdığını hatırlatan Karaloğlu, 64 bin olan yolcu sayısının bugün 69 binle yeni rekor kırdığını kaydetti.

Karaloğlu, Antalya'ya gelen turist sayısının her geçen gün artmasını dileyerek, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki günlerde 69 bin yolcu sayısını geçeceğimizi tahmin ediyoruz. Elimizdeki veriler onu gösteriyor. Haziran ayını 1 milyon 500 bin yabancı turist sayısını geçerek tamamladık. Haziran ayı itibarıyla geçen seneye göre gelen turist sayısı yüzde 103 artış kaydetti. Bundan sonraki süreçte de bu artışın devam etmesini temenni ediyoruz. Bu yılki hedefimiz olan 10 milyon yabancı turist sayısını geçeriz diye temenni ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim