• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

APM’den 29 ayrı noktada konteyner tartım hizmeti

APM’den 29 ayrı noktada konteyner tartım hizmeti
1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi beklenen SOLAS konvansiyonu ile uyum sağlamak amacıyla APM Terminals, İzmir’in de dahil olduğu dünya üzerindeki 29 terminalinde konteyner tartım hizmeti verecek.

SOLAS Verified Gross Mass (VGM) - (Doğrulanmış Brüt Kütle) uygulamasının yürürlüğe girmesine 50 gün kala, APM Terminals, uluslararası tedarik zincirine giren 120 milyondan fazla konteyneri ilgilendiren bu yeni uygulamaya sağlıklı bir geçiş sağlamak için öncülük ediyor. Uluslararası yasa altında 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle, ihracatçıların gemiye yüklenmeden önce her konteyner için bir VGM temin etmesi gerekiyor.

2014 yılında, uluslararası deniz ticaretini düzenlemekten sorumlu Birleşmiş Milletler kuruluşu Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), Denizde Can Güvenliği Uluslar arası Sözleşmesi (SOLAS) üzerinde yapılan ve 1 Temmuz 2016 itibariyle gemilere yüklenmelerinden önce dolu konteynerlerin onaylanmasını ve dokümantasyonunu (Doğrulanmış Brüt Kütle veya “VGM”) gerektirecek değişiklikleri onayladı. VGM düzenlemelerinin amacı, konteyner taşımacılığında aşırı yüklemenin önüne geçmek veya yanlış ağırlık beyanlarından meydana gelen deniz kazalarının önüne geçmek.

APM Terminals, aralarında Türkiye’deki ilk yatırımı olan ve kısa bir süre sonra faaliyete geçmesi planlanan APM Terminals İzmir’in de bulunduğu dünya üzerindeki 29 terminalinde VGM bilgilerinin EDI (Elektronik Veri Değişimi) gemi yükleme planlamasından önce gemi hatlarından terminal işletim sistemlerine iletimlerini kabul ederek VGM Veri Yönetim olanağını sağlamayı ve önümüzdeki dönemde VGM hizmetlerinin verilebildiği lokasyon sayısını mümkün olduğunca arttırmayı planlıyor.

“APM Terminals olarak güvenli ve etkin operasyonlar yürütmek her zaman önceliğimiz. SOLAS konvansiyonunun bu yeni uygulaması da bu önceliğimizi güçlü bir biçimde destekliyor” diye belirtiyor APM Terminals İzmir Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen ve ekliyor: “APM Terminals olarak APM Terminals İzmir’in de olduğu dünya üzerinde 29 terminalimizde başlayacak VGM uygulaması ile yeni regülasyona sağlıklı bir geçiş sağlamaya öncülük ediyor olmamızdan gurur duyuyorum.”

Ege’nin en büyüğü olacak

İzmir'in Aliağa ilçesinde önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek olan APM Terminals İzmir, 1.3 milyon TEU kapasitesi ile Ege Bölgesi’nin en büyük konteyner limanı olacak. APM Terminals İzmir 700 metre rıhtım uzunluğu, 16 metre su derinliği ve 16 bin TEU kapasiteli son nesil gemilere hizmet verebilme özellikleri ile birlikte etkin ve modern limancılık anlayışı ile Ege Bölgesi’nin ihracat, ithalat ve ticaret yeteneğine büyük bir güç katacak ve Ege’yi küresel ticarete doğrudan bağlayacak özelliklere sahip modern bir işletme olarak faaliyete girecek ve toplamda yaklaşık 600 kişiye yeni iş imkanı sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim