• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Arkas’dan 'demiryolu taşıması' çözümü

Arkas’dan 'demiryolu taşıması' çözümü
DB Schenker Arkas, Çek Cumhuriyeti’nde üretilen Skoda marka araçların Türkiye’ye ithalatında demiryolu ile taşıma çözümü sundu.

DB Schenker Arkas, Schenker’in Demiryolu lojistik ve forwarding kısmı DB Schenker&Co Ag Rail Logistics and Forwarding öncülüğünde demiryolu araç lojistiği projesini gerçekleştirdi. Skoda markası için yapılan yüklemede 19 vagon ile toplamda 204 adet otomobil Çek Cumhuriyeti’nden Derince limanına Tekirdağ üzerinden RO- RO ile 6 günde sevk edildi.

Araçlar, Skoda fabrikasının demiryolu bağlantısı ile direkt olarak fabrika tarafından otomobil taşıyıcı vagonlara yüklendi. Vagonlar DB Schenker’in Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan ülkelerinde kendi lokomotifleri ile çekildi. Kapıkule de TCDD lokomotifi tarafından devralınan 19 otomobil vagonu Tekirdağ limanına getirildi. Tekirdağ limanında demiryolu feribotuna bindirilen vagonlar Derince limanına götürüldü. Burada feribottan indirilen vagonlardan tahliye edilen otomobiller TIR’lar ile Doğuş Otomotiv fiktif sahasına ulaştırıldı.

Çek Cumhuriyeti'nden en yakın herhangi bir Avrupa limanına bir gemiyi dolduracak aracın nakliyesi ortalama 10 - 12 gun sürüyor. Bir gemi ortalama 5 tren kadar otomobil yükleyebiliyor. Ancak 5 trenlik otomobile limanda park yeri sağlamak, bu araçların limanlara nakliyesi sırasında ve limanlarda güvenliğini sağlamak ciddi bir maliyet yaratıyor.

5 trenlik aracın gemi ile taşınmasının tamamlanması ortalama 25 gün transit süreye sahipken demiryolu ile bu miktarda otomobilin taşınması ortalama 7 gün sürüyor.

DB Schenker Arkas ve DB Schenker&Co Ag Rail Logistics and Forwarding öncülüğü ile ilk defa gerçekleştirilen bu yükleme ile araç lojistiğinde demiryolu nakliyesi avantajlı transit sureleri sayesinde uygun bir taşıma çözümü olarak kullanıldı.

www.ulasinonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim