• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Artık her yolcu kamarasında iPad olacak

Artık her yolcu kamarasında iPad olacak
İngiltere’de bir yolcu gemisi kamaralarına yerleştirdiği iPad’leri çok yakında yolcularının kullanımına sunacak.

Artık her yolcu kamarasında iPad olacak

İngiltere’de iPad'ler çöpçülerden Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlara kadar her iş kolundaki insanın işini kolaylaştırıyor. Pilotlar ve uçuş görevlileri iPad'i kendi işlerindeki verimliliği arttırmak için kullanıyor. Hong Kong’daki doktorlar da artık not panoları yerine iPad kullanıyor.

Şimdi ise yolcu gemisi endüstrisi, Apple'ın tablet bilgisayarını bağrına basıyor. Yolcu gemisi şirketi Royal Caribbean 1,804 yolcu kapasitesine sahip “Splendour of the Seas” adındaki gemisinin her kamarasında iPad olacağını duyurdu.

ABD’de yayın yapan USATODAY gazetesinin yazarı Gene Sloan, Apple’ın popüler tablet bilgisayarının 2012 Şubat ayının ortalarında yolcu gemisiyle birlikte denizde yolculuk yapacağını söyledi. İki yıl içinde ise Royal Caribbean’ın gemilerinin her kamarasında beş ya da daha fazla iPad olacak.

Kamaralarda iPad kullanma fikri nereden çıktı?

Kamaralardaki iPad’ler yolcuların en son bilgileri ve yolculuk sırasında oluşan gelişmeler karşısında yapılan güncellemeleri öğrenmelerini sağlıyor. iPad’ler kamaraların içine sabit olarak yerleştirilmiyor. Bu sayede yolcular iPad’leri gemi içinde istediği yere götürebiliyor. 

Geminin yanaştığı yerler hakkındaki bilgiler iPad’lerde yer alacak. Buna ilaveten yolcular iPad ile menüler hakkında bilgi edinebilecek, oda servisi talep edebilecek, web’te gezinebilecek ve film izleyebilecek. Sloan “Kısacası iPad’ler birçok gemide bulunan enteraktif televizyon sisteminin işlevini üstlenecek” diyerek iPad’in yolcu gemilerinde alacağı rolü özetliyor.

Tabi bu yenilik karşısında yolcular iPad dünyası ve büyük yolcu gemilerinin sunduğu havuz ve mini golf gibi eğlenceler arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak. Birçok yolcunun bu tür eğlence imkânlarını görmezden gelerek yolculuğun büyük kısmında Angry Birds oynaması da olası.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim