• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Artık yabancılardan otoyol parası alınacak

Artık yabancılardan otoyol parası alınacak
Seçim propagandalarında Almanya’daki otoyolları yabancı sürücüler için paralı hale getireceğini söyleyen Hristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU Genel Başkanı ve Bavyera başbakanı Horst Seehofer, aradığı desteği Brüksel’den buldu.

 

Seçim propagandalarında Almanya’daki otoyolları yabancı sürücüler için paralı hale getireceğini söyleyen ve bu nedenle Federal Başbakan Angela Merkel (CDU) ile görüş ayrılığı yaşayan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU Genel Başkanı ve Bavyera başbakanı Horst Seehofer, aradığı desteği Brüksel’den buldu.
 
Ülke içinde büyük tartışma yaratan sadece yabancı plakalı araçlar için geçerli paralı otoyol önerisi, AB yasaları ile çelişeceği gerekçesiyle muhalefet partileri tarafından büyük tepki görmüştü. Konuyla ilgili Avrupa Birliği Ulaşım Komisyonu’ndan görüş isteyen Yeşiller Partisi’ne nihayet cevap geldi.
 
YASALARA UYGUN MU
 
“Almanya’da olası otoyol ücretleri, AB yasalarına uygun olur mu” sorusuna karşılık veren Avrupa Birliği Ulaştırma Komiseri Siim Kallas, vergilerin azaltılıp, aynı oranda otoban ücreti getirilmesi durumunda uygulamanın mümkün olabileceğini duyurdu. Kallas mektubunda araç sürücülerinin hangi ulustan olduğuna bakılmaksızın eşit miktarda ücret ödemesi halinde AB yasalarıyla uyumlu olabileceğine dikkat çekti. Otoyol ücretlerinden elde edilecek gelirin sadece ulaşım odaklı altyapı hizmetleri için kullanılması gerektiğine işaret eden AB Ulaştırma Komiseri, araç sürücülerinin bu anlamda kullanım harcı ödemesinin doğal olduğunu vurguladı. Almanya’da halen devam eden koalisyon görüşmelerinde CSU’nun önerdiği otoyol ücreti konusu en tartışmalı maddelerden birini oluşturuyor.  
 
CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, seçim propagandaları esnasında,  yabancı plakalı araçlara ücret getirilme konusunda uzlaşma sağlanamazsa koolsiyaon ortaklığına imza atmayacaklarını söylemişti.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim