• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Aselsan ile Tübitak arasında anlaşma

Aselsan ile Tübitak arasında anlaşma
Tübitak-Sage tarafından geliştirilen Güdüm Kitlerinin üretimi konusunda Aselsan ile sözleşme imzalandı.

 

Tübitak-Sage tarafından geliştirilen Güdüm Kitlerinin üretimi konusunda Aselsan ile sözleşme imzalandı.
 
TÜBİTAK SAGE ile ASELSAN arasında 14 Haziran 2012 tarihinde imzalanan “Güdüm Kitleri Geliştirme ve Üretim Çerçeve İşbirliği Protokolü” kapsamında yapılan çalışmalar sonrasında, “Güdüm Kitleri Geliştirilmesi ve Üretimi Sözleşmesi” TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Palaz, TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdür V. Özgür TONTU ile ASELSAN Genel Müdürü Cengiz ERGENEMAN ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve MGEO Grup Başkanı Özcan KAHRAMANGİL arasında geçtiğimiz günlerde yapılan törende imzalandı.
 
Sözleşme kapsamında, TÜBİTAK SAGE güdüm kitlerinin geliştirilmesinden, ASELSAN kitlerin sanayileştirilmesi ve üretiminden sorumlu olacak. Bu sözleşme ile, TÜBİTAK SAGE’nin tasarım yeteneği ASELSAN’ın üretim yeteneği ile birleşerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan ürünler TSK envanterine en etkin şekilde kazandırılacak. Yapılan iş birliği ile yurt içi pazara ek olarak milli imkanlar ile geliştirilen ve üretilen akıllı bombalar yurt dışı pazarında da boy gösterme imkanı bulacak.
 
HASSAS GÜDÜM KİTİ
 
40000 ft irtifada 25 km menzile ulaşan HGK, 2000 lb Mk-84 genel maksat bombalarını akıllı bombalara dönüştürmekte, böylece mevcut bombalar, her tür hava koşulunda, uzak bir mesafeden atıldığında bile, 6.3 m sapma değerinde yüksek hassasiyetli vuruş yeteneği kazanıyor.. Bu da uçakların tehlikeli bölgeye yaklaşmadan, güvenli bir şekilde görevlerini tamamlamalarını sağlıyor.
 
KANATLI GÜDÜM KİTİ
 
Kanatlı Güdüm Kiti, mevcut güdümsüz 1000 lb’lik MK-83 ve 500 lb'lik MK-82 genel maksat bombalarını havadan karaya uzun menzilli akıllı mühimmatlara çeviren kanatlı bir güdüm kitidir. Böylece mevcut bombalara, her türlü hava koşulunda, 100 km’nin üzerinde bir mesafeden atıldığında hassas vuruş yeteneği kazandırılıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim