• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Aselsan mini zeplin ile sınırı koruyacak!

Aselsan mini zeplin ile sınırı koruyacak!
Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır güvenliğinin artırılması için Aselsan tarafından üretilen Mini Zeplin'i kullanmayı planlıyor. Peki, Mini Zeplin nasıl bir koruma sağlıyor?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), askeri alanda yerli üretime çok büyük önem veriyor. Kirpi, Atak helikopteri ve milli piyade tüfeği MPT-76 gibi başarılı projelerden sonra bu kez güvenliği sağlamak için ilginç bir adım atılıyor.

Yerli üretim sıfatını taşıyan Bayraktar TB2 isimli İnsansız Hava Aracı, ilk silahlı testini...
Terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerine yardımcı olması beklenilen ve son dönemde gündemde yerini koruyan Bayraktar TB2 isimli İnsansız Hava Aracı'nın ardından bu kez, TSK'nın hudut karakollarının güvenliğini artırmak için ASELSAN tarafından geliştirilen insansız balonlu gözetleme sistemlerini kullanacağı öğrenildi.

Erken ikaz imkanı sağlıyor!

Aselsan tarafından geliştirilen 16 metre uzunluğundaki insansız balonlu gözetleme sistemi, 1000 metre irtifaya çıkabiliyor.

Belirlenen bir bölgeyi 360 derece açıyla görüntüleyebilen sistem üzerinde, gece görüş kameralarına yer veriliyor. Görüntülerin gerçek zamanlı iletilmesi sayesinde olası bir tehlike  durumunda karakol ve askeri birlik gibi sabit tesislere erken uyarı gönderilerek, saldırılara karşı önlem alınması sağlanıyor.

Su damlası ve küresel olmak üzere iki farklı modele sahip olan insansız balonlu gözetleme sistemi, demirleme istasyonundan gökyüzüne bırakılıyor ve yine yer kontrol istasyonundan yönetiliyor.

Hafif silah atışlarından etkilenmeyen sistemin su damlası olarak adlandırılan modeli, 180 metreküp hacime sahip. Küresel olarak adlandırılan model ise sahip olduğu 35 metreküp hacim ile 500 metre irtifaya yükselebiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri, su damlası modelinin test edilmeye devam edildiğini ve sınır bölgesinde 400 saat görev yaptığını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim