• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Atom Lojistik filo yatırımlarını hızlandırdı

Atom Lojistik filo yatırımlarını hızlandırdı
Filo yatırımlarını hızlandıran Atom Lojistik Atom intermodal taşımacılığa hazırlanıyor.

Uluslararası taşımacılık hizmeti veren Atom Lojistik, büyüme hedefl eri doğrultusunda yeni yatırımlar yapıyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda 1.5 milyon TL'lik yatırımla mevcut filo güçlendirdi. Henüz yeni bir firma olmasına rağmen en çok hizmet ihracatı gerçekleştiren 500 firma arasına giren Atom Lojistik, yeni hedefi ise intermodalde büyümek.

Faaliyete 2013 yılında başladıklarını dile getiren Atom Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Onur Okumuş, Uluslararası kara taşımacılığı yapıyoruz. İzmir merkezliyiz. İşe forwarder olarak başlamıştık, 2014 sonunda özmal araçlarımızı aldık. O günden beri artan talebe paralel olarak filomuzu kademeli olarak geliştiriyoruz. Son olarak geçen ay 1.5 milyon TL'lik yatırımla 10 yeni dorse 3 de çekiciyi bu filoya dahil ettik. Şu an özmal olarak 44 dorsemiz, 20 çekicimiz var. Ayrıca kardeş firmamız Arspet de 350 araçlık bir filoya sahip. Bunlardan da faydalanıyoruz" diye konuştu.

Yeni teknolojilere entegre olmak için çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken Okumuş, Dijital arşiv oluşturduk. İntermodal taşımacılığa giriş yapmaya çalışıyoruz. Amacımız karayolu dışındaki taşıma modellerinin işlerimizden aldığı payı artırmak. Şu an Ro-Ro taşımacılığını etkin olarak kullanıyoruz. Denizyolu, demiryolu ve hava yolunu da daha etkin kullanmayı hedefl iyoruz. Bu amaçla ilgili departmanlarımızı güçlendiriyoruz, bunlarla ilgili daha aktif bir pazarlama yapacağız. Sektörde de buna doğru bir gidiş var. Karbon salınımının azaltılmasına katkı sunduğu için çevre için de önemli" şeklinde konuştu.

Avrupa'ya yönelik hizmet verdiklerini belirten Okumuş, şunları söyledi: Çalıştığımız ana hatları Almanya, Hollanda, Belçika ve Romanya olarak sıralayabiliriz. Otomotiv ve tekstil en çok hizmet verdiğimiz sektörler. Wolksvagen ve BMW'nin jantlarını, bir Alman hazır giyim devinin askılı ürünlerini taşıyoruz. 20 dolayında büyük şirkete düzenli hizmet veriyoruz. Bu yıla yüksek beklentilerle başlamadık. Ama yılın ilk 6 ayı beklediğimizden daha iyi geçti. Geçen yıl 7 bin adet yükleme yaptık. Bu yıl sonunda 7 bin 500'ü bulacağımızı umuyoruz. Geçen yıl ayrıca TİM tarafından ilk kez yapılan Türkiye'nin 500 büyük hizmet ihracatçısı listesinde 182., lojistik sektöründe de 97. sırada yer aldık. Bu 2-3 yıllık bir şirket için önemli bir başarı. Bu yıl da listeye benzer sıralamalarda girmeyi umuyoruz."

Verdikleri hizmetlerin yüzde 90'ını karayolu taşımacılığının oluşturduğunu söyleyen Okumuş, Kalan işlerimizi hava ve denizyolu taşımacılığı oluşturuyor" dedi.

Kaynak: Ahmet USMAN / DÜNYA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim