• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Avea, İnsan Kaynakları Zirvesi’ndeydi

Avea, İnsan Kaynakları Zirvesi’ndeydi
Avea, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük insan kaynakları kongresi olan İnsan Kaynakları Zirvesi 2014 (MCT) kapsamında İK alanındaki yenilikçi uygulamalarıyla fark yarattı.

Türkiye’nin en yenilikçi mobil iletişim operatörü Avea, her yıl Management Centre Türkiye (MCT) tarafından düzenlenen ve insan kaynakları alanındaki en güncel uygulamaların, sorunların ve fırsatların tartışıldığı geleneksel İnsan Kaynakları Zirvesi’nin bu yılki etkinliğine, İK alanında fark yaratan uygulamalarıyla yer aldı.
Bu yılın teması “Provokatik / İnsan Kaynaklarında Ezber Bozan Bakış Açıları” kapsamında “Doğal Liderlik” üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştiren Avea İnsan Kaynakları Grup Direktörü Bahattin Aydın’ın verdiği bilgilerle, katılımcılar liderlik özelliklerinin doğada keşfediliş serüvenine tanıklık etti.

Doğa’nın ilham verdiği Avea Liderlik Modeli

Bahattin Aydın gerçekleştirdiği sohbette liderlik ile yönetici olmayı birbirinden nasıl ayırdıklarını ve çalışanlara liderlik sorumluluğu verecek bir modele geçişin hikâyesini anlattı. Katılımcılar doğada bulunan elementlerle sembolleştirilerek ‘Rüzgârı Yakala’, ‘Kaya gibi Ol’, ‘Alevlendir’ ve ‘Kabına Sığma’ sloganları ile yaşatılan Avea Liderlik Modeli’ni Avealıların nasıl deneyimlediklerini dinlediler.
Liderlik tanımlarında artık samimiyet, basitlik, ilham vermek, tutku gibi kavramların ön plana çıktığını ifade eden Bahattin Aydın, Avea’nın stratejilerini hayata geçirecek lider davranışlarının neler olması gerektiğini, Avea çalışanlarıyla birlikte tasarladıklarını anlattı.

Aydın, Avea Liderlik modelinin temelinde yatan özellikleri ise şöyle özetledi: “Avea’da herkes kendi işinin lideridir. Nasıl evde, sosyal hayatımızda kendi doğal özelliklerimizle liderliği üstleniyorsak, iş hayatında da hepimiz lideriz. Biz liderlik ile yönetici olmayı birbirinden ayırdık; tüm çalışanlarımıza liderlik sorumluluğu verecek bir modele geçtik. Aslında liderlik hepimizin doğasında var. Sadece uygun şartlara ihtiyaç duyuyoruz.”

‘Liderler Kahvesi’nin 13 Şubat’taki diğer konukları ise Avea Stratejik Projeler Müdürü Selçuk Alimdar ile Avea Eğitim Müdürü Aytuğ Işık oldu. Alimdar, “Çeviğim, Çeviksin, Çevik” adlı; Işık ise “Biraz da Y X’i anlasın” başlıklı oturumun konuşmacıları arasında yer aldılar.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim