• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Avrasya Boat Show'da onlarca yat satıldı

Avrasya Boat Show'da onlarca yat satıldı
Üç günde 37 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği Avrasya Boat Show'da onlarca yat satıldı. En büyük ilgiyi Türk yapımı tekneler görüyor.

Avrasya Boat Show'da onlarca yat satıldı

Üç günde 37 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği Avrasya Boat Show'da onlarca yat satıldı. En büyük ilgiyi Türk yapımı tekneler görüyor.

Dünyanın ikinci büyük yat fuarı 'Avrasya Boat Show' ziyaretçi akınına uğradı. 3 günde 37 bin 225 kişinin ziyaret ettiği fuarda Türk yapımı yatlar ilgi odağı oldu. 400'den fazla firmanın katıldığı fuarda toplam 250 milyon euro değerinde tekne, yat ve deniz malzemeleri meraklıları ile buluştu. Onlarca yatın ilk günden satıldığı fuarda çok sayıda yat ise alıcılar tarafından rezerve edildi. Katılımcılar arasında yer alan Azimut Motoryat'ın Türkiye'deki üretim ortağı ve tüm modellerinin distribütörü Sirena Marine Satış ve Pazarlama Müdürü Bilge Hergüner, geçen yıl Genova Boat Show'da "Yılın Teknesi" seçilen Azuree 33 ve European Yacht of the Year'da (Avrupa'da Yılın Teknesi Ödülleri) ilk 5 finalist arasına kalan Azuree 40 modellerinden üç günde 7 adet sattıklarını söyledi. Yüzde 100 Türk yapımı olan bu teknelerden Azuree 33'ün 102 bin eurodan, Azuree 40'ın ise 157 bin eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıkardıklarını belirten Hergüner, toplamda ise 10'a yakın yelkenli ve motor yat sattıklarını kaydetti.

İTÜ fuara hidrojenli teknesiyle katıldı

Hidrojen enerjisiyle çalışan Martı isimli tekneleriyle fuara katılan İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) standı büyük ilgi gördü. İTÜ İstiklal Projesi Topluluğu tarafından tasarlanan tekne, yakıt tasarrufu ile ön plana çıkıyor. Tuzla'da Hidrodinamik Tersanesi'nde üretilen ve mayısta suya indirilmesi planlanan Martı'nın fiyatı yaklaşık 500 bin TL. Fuarın en pahalı teknesi ise 2.9 milyon sterlin ile 24 metrelik İngiliz Princess. Türkün Holding'in patronu Erol Türkün'ün sahibi olduğu tamamen yerli üretim Vanelli'nin fiyatı ise 2 milyon euro. En pahalı yatlar arasında bulunan Azimut 53 ise 1 milyon 50 bin eurodan satışa çıkarıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim