• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Avrupa Birliği’ne 500 milyarlık internet faturası

Avrupa Birliği’ne 500 milyarlık internet faturası
Avrupa Birliği’nin herkese yüksek hızlı internet ulaştırmak için çok büyük yatırıma ihtiyacı olacak.

Avrupa Birliği tarafından 2025 yılına kadar tüm üye ülkelerde halkın yüksek hızlı internete kavuşturulması planlanıyor. “Gigabit Society” adı verilen bu girişim kapsamında bireysel kullanıcılara 100 Mbps, özel ve kamu kuruluşlarına ise en az 1 Gbps hızında bağlantının sağlanması öngörülüyor.

Bu projenin hayata geçirilmesi için ne kadar yatırım gerektiğini öğrenmek isteyen Avrupa Birliği’nin idari kolu olan Avrupa Komisyonu, Analysys Mason şirketine bir fizibilite raporu hazırlatmış. Raporun çalışması Brexit öncesi başlatıldığından, sonuçlar İngiltere’yi de kapsıyor.

Ancak ortaya çıkan rakamlar İngiltere dışarıda bırakılsa bile kolay hazmedilir türden değil. AB’nin 2025 yılında konan hedeflere ulaşması ve her vatandaşını yüksek hızlı internet bağlantısı sahibi yapması için 502 milyar Euro tutarında bir yatırım yapılması gerekiyor.

Aslında çıkan sonuç rakam bundan çok daha yüksek, neredeyse 800 milyar Euro civarında! Fakat bu rakam telekom şirketlerinin altyapıyı ortak kullanmayacağı düşünüldüğünde ortaya çıkıyor. Ortak kullanımda ise rakam 502 milyar Euro civarına düşüyor.

Avrupa Birliği’nin bu hedefe nasıl ulaşacağı şimdiden tartışma konusu olmuş. Almanya ve Fransa gibi ekonomisi çok daha iyi durumda olan ülkeler için gereken yatırımları yapmak imkansız değil. Ancak ekonomik sıkıntı yaşayan İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerin bu yükün altından kalkması şimdilik imkansız görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim