• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Avrupa'nın borç krizi inşa sektörünü vurdu

Avrupa'nın borç krizi inşa sektörünü vurdu
Avrupa'da oluşan borç krizinin giderek artmasının ardından, Güney Kore’nin en önemli gemi üreticileri yaklaşık 3 milyar dolarlık 24 geminin teslim tarihinin ertelenmesi isteği aldıklarını açıkladı.

Avrupa'nın borç krizi inşa sektörünü vurdu

Avrupa'da oluşan borç krizinin giderek artmasının ardından, Güney Kore’nin en önemli gemi üreticileri yaklaşık 3 milyar dolarlık 24 geminin teslim tarihinin ertelenmesi isteği aldıklarını açıkladı. Menkul Kıymetler Borsası'nın gemi üretimi alt imi geçtiğimiz altı ay içinde yüzde kırklık bir düşüş yaşadı ve bütün sektörde yüzde onluk bir düşüş yaşandı.

Sipariş bazında beşinci en büyük olan gemi inşa firması olan STX Offshore&Shipbuilding yaptığı açıklamada, büyük çoğunluğu Avrupalı alıcılardan oluşan 11 gemiden oluşan siparişin teslim tarihlerini erteleyeceklerini bildiren şirket, gemilerin toplam değerinin 1,3 milyar dolar olduğu ifade etti.

Macquarie Securities, bu yıl verilen küresel kuru yük gemilerinin yüzde 30’luk bir oranının ertelenmesini bekliyor. Bu oranın 2012 yılında yüzde 40’a ulaşması bekleniyor.

Güney Kore’nin ikinci en büyük gemi inşaat şirketi Daewoo da, 1,4 milyar dolar değerindeki 13 gemilik teslimatı ertelemek zorunda kaldı. Gemilerin Asya ve Avrupalı müşterilere teslim edeceğini söyleyen Daewoo, erteleme sebebini müşterilerinin gemilerle alakalı isteklerinin değiştiği için yaşandığını ifade etti.

Küresel gemi inşa sektörünün en büyük korkusu ise 2008 yılında olduğu gibi giderek azalan, ertelenen siparişler ve sipariş erteleme istekleri içinde geçen durgun bir yılın tekrar yaşanması olarak belirtiliyor.

european-client-cancels-order-says-dsme.jpg

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - DENİZHABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim