• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Avrupa'ya LPG'de Türkiye örneği

Avrupa'ya LPG'de Türkiye örneği
Avrupa LPG Derneği Başkanı Franchi, "Türkiye'de büyük hızla gelişen otogaz pazarı şaşırtıyor ve bu hızlı gelişim bizi çok mutlu ediyor. Türkiye bu konuda tüm Avrupa'ya büyük bir örnek ülke." dedi.

Avrupa Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Derneği Başkanı Francesco Franchi, yaptığı açıklamada, İtalya'da 40 yıldır devam eden çalışmalara rağmen yalnızca 2 milyon aracın otogaz kullandığını, bu rakamın pazarda daha kısa süredir bulunan Türkiye'de 4,5 milyona ulaştığını söyledi.

Franchi, Avrupa'da en çok otogaz kullanan ülke olan Türkiye'nin LPG pazarında bulunmasının çok önemli olduğunu kaydederek, "Türkiye'de büyük hızla gelişen otogaz pazarı şaşırtıyor. Bu hızlı gelişim bizi çok mutlu ediyor. Türkiye bu konuda tüm Avrupa'ya büyük bir örnek ülke konumunda.Türkiye LPG Derneği diğer ülke dernekleriyle daima paylaşımda bulunuyor. Bu tecrübelerin diğer ülkelerin dernekleriyle paylaşılması çok önemli ve Türkiye bu konuda da mükemmel bir iş başarıyor." ifadelerini kullandı.

Avrupa hava kirliliğini konuşmuyor

Avrupa'da politikacıların sürekli fosil yakıt karşıtı konuşmalar yaptıklarına dikkati çekerek, hava kirliliği hakkında daha fazla konuşulması gerektiğinin altını çizen Franchi, bu konuda çevre dostu doğalgaz ve LPG'nin çözüm olabileceğini söyledi.

Franchi, Avrupa Komisyonu'nun mayısta elektrik, hidrojen ve doğalgazın yanı sıra LPG'yi de alternatif yakıt olarak kabul ettiğini hatırlatarak, "Alınan bu karar son derece önemliydi. Şu bilinmeli ki LNG ve LPG bir rekabet içinde değil. En azından ben öyle düşünüyorum. Farklı pazarlara ve farklı amaçlara hizmet eden iki üründen bahsediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim