• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Aziz Kocaoğlu: Vapur ihalesi iptal edilecek

Aziz Kocaoğlu: Vapur ihalesi iptal edilecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nde kullanılacak 15 yolcu vapuru ve yedek parça alım ihalesinin iptal edileceğini söyledi.

Aziz Kocaoğlu: Vapur ihalesi iptal edilecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nde kullanılacak 15 yolcu vapuru ve yedek parça alım ihalesinin iptal edileceğini söyledi. İptalin ana sebebinin, teklifin yüksek-düşük fiyat sorgulamasından geçememesi olduğunu belirtti. Kocaoğlu, CHP Genel Merkezi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dava açma isteğini ise hâlâ değerlendirdiğini kaydetti.

Başkan Kocaoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konulara değindi. Hafta başında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ankara'da yaptığı görüşmede ele alınan konular hakkında bilgi veren Kocaoğlu, İzmir'in önemli meselelerinin ele alındığını aktardı. Yaklaşımları sebebiyle her iki bakana da teşekkür eden Kocaoğlu, Bakan Kılıç ile İzmir'de iki stat yapma konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. Bunlardan birinin UEFA standartında ve 30-35 bin kişilik olacağını belirten Kocaoğlu, Karşıyaka Spor Kulübü'nün hizmetine verilecek ikinci bir stat daha yapılacağını söyledi. Statları kimin yapacağının henüz netleşmediğini, yer konusunda incelemelerde bulunmak üzere Bakan Kılıç'ın İzmir'e geleceğini ifade etti.

'BİNALİ YILDIRIM İLE 2 SAAT İZMİR'İ KONUŞTUK'

Başkan Aziz Kocaoğlu, Bakan Binali Yıldırım'la yaptıkları görüşmede İzmir'in bütün projelerini masaya yatırdıklarını söyledi. İki saati aşan toplantıda Üçkuyular-Halkapınar tramvay hattından Gıda ve İnşaatçılar Çarşısı'nın yol düzenlemesine ve şehir dönüşüm projelerine kadar İzmir'in bütün konularını görüştüklerini vurgulayarak, "Bize devredilecek Hazine yerlerine kadar her şeyi konuştuk. Verimli bir görüşme oldu." dedi.

Kocaoğlu, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı'yla da biraraya geldiklerini, bu görüşmede Üçkuyular-Halkapınar tramvay projesinin öne çıktığını belirterek, "Belli projelerde yurtdışı finansmanına izin verilmesiyle ilgili görüşmelerde bulunduk. İzin konusunda iki husus öne çıkıyor. Biri DPT yatırım programına alınması, zaten bu olmasa Hazine'ye müracaat edemiyorsunuz. İkincisi de ilgili belediyenin Hazine'ye borcu olmaması, zaten bizim borcumuz yok." şeklinde konuştu.

'KONGRELERE MÜDAHALE ETMEYECEĞİM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla da görüştüklerini aktaran Kocaoğlu, bunun basına yansıdığı gibi il başkanı veya ilçe kongreleriyle ilgili olmadığını söyledi. Kocaoğlu, kongrelere müdahalesinin söz konusu olmadığını ve taraf olmayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, Alman vakıfları ve CHP'li belediyeler hakkındaki sözleri konusunu da Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini ifade ederek, belediye başkanlarının dava açıp açmamaya kendilerinin karar vereceğini, kendisininse konuyu hâlâ değerlendirdiğini kaydetti.

VAPUR İHALESİ İPTAL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin vapur ihalesiyle ilgili sorusuna karşılık, ihaleyi iptal ettiklerini söyledi. "Tek kişiye ihale verilmez" gibi açıklamalar olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, mevzuata göre karar verdiklerini vurgulayarak, "Vapur ihalesini iptal ediyoruz. İptal etmemizin ana nedeni, teklifin yüksek fiyat düşük fiyat sorgulamasından geçememesi. Bu ihale sürecindeki eleştirileri, yapıcı eleştirileri de nazara alarak vapur ihalesi konusunda yolumuza devam edeceğiz." dedi.

KORDON'DAKİ TENTELER

Kocaoğlu, 1. Kordon'da CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın önerdiği tenteleri uygulayan işyerlerine müdahale edilmediği yönündeki bir soruya karşılık, çirkin görüntü oluştuğunu ve buna kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi. Tente konusunda üzücü bir dayatmayla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Dört tarafının naylonlarla çevrilerek İzmir Kordonu'nun kapatılması doğru değildir. Eğer biz bu tentelere müsaade edersek, bir sabah herkes prefabrike veya tuğlalarla örülmüş duvarları görür. Belediyeyle bu kadar zıtlaşmanın doğru olmadığı, kimsenin de bu tavır içinde olmaması gerektiği kanısındayım. Sayın Bayır, bir örnek sunmuştur. Bu örnek bizim kurullarımızdan, kent estetiği birimimizden geçmiş bir proje değildir." diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu, başka bir soru üzerine de 60 Yaş Kartı uygulamasının 1999 yılından beri devam ettiğini fakat Sayıştay kararını uygulamakla görevli olduklarını vurgulayarak, bu konuda yeni bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Kaldırım işgali konusundaki bir soruya karşılık da Kabahatler Kanunu uyarınca uygulanan 154 liralık cezanın caydırıcı olmadığını belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim