• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Bajaj, 3 farklı modelle Türk pazarında

Bajaj, 3 farklı modelle Türk pazarında
Eylül ayında anlaştığı Kuralkan Holding aracılığıyla Mart 2014'te motosiklet satışlarına başlayacak olan Bajaj Auto Ltd. (BAL), 17-21 Aralık tarihleri arasında ilk lansmanını gerçekleştirdi.

Antalya'da oldukça büyük bir organizasyon ile Türkiye'ye gelecek 3 motosikletin özelliklerinin anlatıldığı lansman Türkiye'nin hemen her ilinden gelen olası bayilere ve servislere yapıldı. Dünyanın en büyük motosiklet firmalarından birini Türkiye'ye getirmiş olmanın haklı gururunu yaşayan Pazarlama Müdürü Ekrem ATA, yaptığı konuşmada sektörde dengelerin oldukça değişeceği vurgusunu yaptı. Bajaj ve Kuralkan yetkililerinin bulunduğu lansman sonrasında ilk imzalar atıldı.

Dünyanın en büyük 5 motosiklet üreticisinden biri olan Hintli Bajaj Auto Ltd. (BAL), 3 farklı modeliyle Türkiye'ye giriyor. Bu konuyla ilgili çalışmalarını hızla yürüten Bajaj, önce Türkiye'deki partnerini belirledi ve Kuralkan A.Ş. ile anlaştı. Sonrasında kuvvetli bir dağıtım ağına sahip olmak için adım atan yetkililer Türkiye'nin hemen her ilinden motosiklet bayileri ve servisleri ile konuşarak, onları Antalya'ya davet ettiler. Gerçekleştirilen organizasyonda farklı kullanım alanları sayesinde köyde-kasabada-şehir merkezinde kısacası Türkiye'nin her yerinde kullanılabilecek nitelikteki motosikletlerini tanıtan Bajaj ve Kuralkan, test sürüşleri için de imkan sağladı. Ürünleri deneyen ve kullanım alanlarını belirleyen bayi adayları, yetkililerin alanda olması sebebiyle kafalarındaki her türlü soruya yanıt bulabildiler. Bu ortaklıktan karlı çıkacağını bilen bayilerle ilk imzaların da atıldığı lansmanda tanıtım ilgi çekici showlarla tamamlandı.

Bajaj ekibinden CEO Rakesh Sharma, Pazarlama Müdürü Sameer Deshpande ve Uluslararası Satış Müdürü Kohinoor Banerjee yaptıkları açıklamalarda Bajaj'ı tanıttılar ve neden Türkiye'ye girdiklerini açıkladılar. Türkiye'de 2014 yılında 220 bin adet 2 tekerlekli araç satışı ile geçen yıla oranla yüzde 17 büyüme gözlemleyen Bajaj, pazarın hızlı büyüdüğü görüşünde. 2020 yılına kadar 1 milyon adet satışa ulaşılabileceğini belirten firma, bu büyümeden önemli bir pay alma hedefinde. Bajaj ekibi bu büyümede kendilerini iyimser olmaya iten sebepleri ise şu şekilde açıklıyor: "Türkiye'de var olan çok düşük 2 tekerlekli dağılımı büyüme için önemli bir fırsat olduğunu göstermektedir. Her yıl artan GSMH daha iyi bir satın alma gücünün göstergesidir. Ayrıca azalan faiz oranları pazarda daha fazla likidite olmasını sağlayacaktır."

Kuralkan Pazarlama Müdürü Ekrem ATA lansman konuşmasında şunları belirtti: "Bajaj yetkilileri şu 3 konu üzerinde odaklandılar: Sektörde ayrışma tamamlanıyor, oyun kurucular yerlerini alıyor; Müşteri taleplerinde algılar ciddi olarak değişiyor ve kaliteli ürün tercihi ön plana çıkıyor; Diğer taraftan pazarlama çalışmaları artık daha agresifleşiyor. Biz de bu kriterleri göz önüne alarak çalışmalarımızı yönlendirdik. Yaptığımız anlaşmalarla biz de oyun kurucu nitelikte, müşterinin tercih edeceği kalitede ürünlerle gümbür gümbür pazarlama çalışmaları yürüteceğiz.

Türkiye'de motor severlere bir an önce bu ürünleri sunmanın heyecanı içindeyiz. Çünkü bu ürünler teknolojik anlamda öyle yeniliklere sahip ki hem kullanım rahatlığı hem de mali anlamda avantajlar sağlayacak. Geleceğin teknolojisini bugünden ulaşılabilir fiyatlarla sunuyoruz. Satış sonrası hizmette kaliteyi söylememe dahi gerek olmadığını düşünüyorum. Alanında dünya devlerinden bir firmayı Türkiye'ye getirmiş ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olmak bizi ayrıca gururlandırıyor. Hele de ülkemizin Avrupa'ya açılan kapı olduğunu bilmek daha da gurur verici. Bizim yaptığımız çalışmaların katkısıyla şu an 54 ülkede olan Bajaj, dünyanın her yerinde olacak".

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim