• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Bakan Üstel, Girne Yat Limanı'nı inceledi

Bakan Üstel, Girne Yat Limanı'nı inceledi
KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Girne Yat Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Girne Yat Limanı’nda incelemelerde bulundu. İnceleme öncesinde, Bayındırlık ve Ulşatırma Bakanlığı’nın sorumluluğunda bulunduğunu halde, turistik önemi nedeniyle limanda yaşanan sorunlara duyarsız kalamayacaklarını belirten Üstel, sorunların; Girne Belediyesi, Kaymakamlığı, Bayındılık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı yetkililerinin katılacağı bir toplantıyla daha kapsamlı olarak ele alınacağını söyledi.

Ülkenin önemli bir değeri olan tarihi yat limanı Girne’ye yaraşır bir hale getirmek için işbirliği içinde çalışacaklarını kaydeden Üstel, bundan sonraki aşamada, liman için daha uzun vadeli projeler hazırlanacağını belirtti.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın da, “ortak hedefimiz Girne’nin her noktasını turizmin hizmetine kazandırmak” diyerek, limanın sorunlarıyla ilgili ivedilikle somut adımlar atılmasının gerekliliğine işaret etti.

Limanda idari otorite boşluğu olduğuna vurgu yapan Aygın, Girne Yat limanı içinde her türlü gelişmeyi kontrol edecek idari bir mekanizma oluşturulmasını istedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, Deniz Turizmi İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer ile Kuzey Kıbrıs Deniz Temiz Derneği Başkanı Mesut Günsev de sırasıyla söz alarak, limanla ilgili sorunlar hakkında bilgi verdi, ardından incelemeye geçildi.

İncelemenin ardından yeniden basına konuşan Bakan Üstel, liman içindeki tersanenin hukuka uygun bir şekilde liman dışına taşınması, yatların bağlandığı iskelelerin yenilenmesi, su sirkülasyonu konusunda yaşanan sorunun drenajla çözülmesi, limandaki binalar ve çevrenin düzenlenmesine yönelik adımlar atacaklarını kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim