• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Barsan Lojistik, Tırsan ile güçleniyor

Barsan Lojistik, Tırsan ile güçleniyor
Tırsan Treyler A.Ş., Barsan Global Lojistik’in yenilenen TIR filosu için siparişi verilen 200 adet treyleri teslim etti.

BARSAN, TIRSAN İLE GÜÇLENİYOR

Tırsan Treyler A.Ş., Barsan Global Lojistik’in yenilenen TIR filosu için siparişi verilen 200 adet treyleri teslim etti.

Sektörün en büyük operasyonlarından biri olan teslimat için Tırsan’ın Samandıra tesislerinde bir tören düzenlendi. Törene Tırsan Treyler A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Barsan Global Lojistik A.Ş. adına ise Yönetim Kurulu Üyesi ve TIR İşletme Direktörü Sedat Geyik katıldı.

Tırsan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun yaptığı açılış konuşmasında Tırsan’ın 2010 yılını açık ara lider kapattığını ve 2011 yılında da yeni araç lansmanları ile iddialı olduklarını ve pazara yön vermeye devam edeceklerini belirtti. Konuşmasında Barsan’a teslimatı yapılan tamamı çift katlı, mega tipi, yüksek ve uygun yükleme imkanına sahip özel üst yapı donanımlı 170 adet tenteli/perdeli, 26 adet tekstil tipi kutu ve 4 adet Frigorifik treyler teslimatı gerçekleştirildiğini söyledi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ÇİFT KATLI, YÜK EMNİYET SERTİFİKALI TREYLER

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise törende yaptığı konuşmada Barsan Global Lojistik’e verdikleri 200 adet treylerin 2011 yılında yapılan tek seferde en yüksek teslimat olduğunu belirtti ve “ Tamamı çift kat olup yüksek hacime sahip ve yük emniyet sertifikalı Tırsan ürünleri Türkiye’de bir ilk ve Barsan da şu anda tamamı mega çift kat yüklemeye uygun bu en son model treylerlere sahip. Tırsan olarak geçtiğimiz yıl TAİD üyeleri içerisindeki % 51.3 olan pazar payımızı 2011 ocak itibariyle % 55’e yükseltmiş durumdayız’’ dedi. Ocak ayında yurtiçi pazara yaklaşık 400, yurtdışı pazara da 100 adede yakın satış yapıldığını açıklayan Nuhoğlu satışların bu şekilde devamı durumunda bu sene sonu itibariyle 5500-6000 rakamını yakalayacaklarını vurguladı.

Çetin Nuhoğlu, lojistik firmaları için rekabetçi araçlar üretmeye devam ettiklerini belirttiği konuşmasında; ‘Tırsan Frigo’nun lansmanını Ocak ayında yaptık, damperimiz de Mart ayında piyasada olacak. Tırsan, ürün gamına yeni araçlar katarak pazardaki öncü liderliğini devam ettirecek’ dedi.

BGL Yönetim Kurulu Üyesi ve TIR Direktörü Sedat Geyik ise, dünya lojistik sektörünün lider oyuncularından biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. BGL’nin küresel kriz sürerken TIR filosunu yenileme kararı aldığını belirten Sedat Geyik, “Bu karar doğrultusunda, bugüne kadar kamyon pazarında tek kalemde verilmiş en büyük sipariş olan 200 adet çekiciyi Aralık ayında teslim aldık. Bugün de bu çekicilere özel üretilmiş 200 adet treyler’in teslimi için bir aradayız. Filomuzu yenileyerek daha tasarruflu, daha verimli, daha yüksek kapasiteli, daha çevreci ve rekabet gücü yüksek bir araç topluluğuna sahip olduk” dedi.

SEDAT GEYİK “İLKLERE İMZA ATTIK, ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

BGL’nin son 6 yılda 200 milyon Euro’ya yakın küresel lojistik yatırımı yaptığını açıklayan Sedat Geyik, “Dünyanın 10 büyük lojistik şirketi arasına girmeyi hedefliyoruz. Krizin devam ettiği günlerde bile yurt içi ve yurt dışı yatırımlarımıza devam ettik. Kendimize has büyüme stratejimizin bizi hedeflerimize daha hızlı ulaştıracağına hiç şüphe yok. Bu sektörde hep ilklere imza attık, atmaya da devam edeceğiz” diye belirtirken konuşmasını her başarılı nakliyecinin arkasında TIRSAN vardır, diyerek Tırsan ürünlerinden memnuniyetini vurguladı.

BGL için özel olarak imal edilen 200 treylerin 170 adedi perdeli, 26’sı kutu tipi ve 4 adedi frigorifik özellikli. Tümü çift kat olan mega treylerler, yüksek yükleme hacmine sahip. Alman TÜV tarafından verilen yük emniyet sertifikasına sahip treylerler, tüm Avrupa’nın en yüksek standardına sahip araçları olarak biliniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim