• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Barselona Limanı'ndan kruvaziyer rekoru

Barselona Limanı'ndan kruvaziyer rekoru
Barselona Limanı 20 Ağustos'ta sekiz gemi ve 31 bin yolcudan fazla konuk ağırlayarak, bir gün içerisinde bir limanın ağırladığı en fazla yolcu rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

Barselona Limanı'ndan kruvaziyer rekoru

Barselona Limanı 20 Ağustos'ta sekiz gemi ve 31 bin yolcudan fazla konuk ağırlayarak, bir gün içerisinde bir limanın ağırladığı en fazla yolcu rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

Bu rekorun ardından 27 ağustos günü, dokuz kruvaziyer gemi ve 26 bin yolcu ağırlayacak olan Barselona Limanı, tek gün içinde en fazla gemi ağırlama rekorunu da kırarak bir yıl içinde bir günde hem en fazla yolcu hem de en fazla gemi ağırlama rekorlarını kırmış olacak.

20 Ağustos günü yanaşacak olan sekiz gemiden yedisi Barselona’yı son liman olarak kullanıp rotalarında geri dönecek. Geri dönemeye başlayan gemiler: Disney Magic, Ruby Princess, Sovereign, Liberty of the Seas, Seadream I, Silver Wind ve Noordam. Sadece Nieuw Amsterdam Barselona Limanında bekleyecek ve rotasına öyle devam edecek.

27 Ağustos günü ise yanaşacak dokuz gemiden dördü ya tamamen ya da kısmen Barselona’da rota dönüşü yapacaklar, bu gemiler Costa Serena, Carnival Magic, Crystal Serenity and MSC Splendida, ve kalan beş gemi transit olarak limandan rotalarına devam edecekler.(Orient Queen, Aidavita, Corinthian II, Thomson Dream and Independence of the Seas)

Ocak ayından Temmuz ayına kadarki 7 aylık sürede Barselona Limanı toplamda 451 kruvaziyer gemisi ağırladı. Ayrıca bu dönemde liman 1,3 milyon kruvaziyer yolcusuna da ev sahipliği yaptı.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim