• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Batman ve Siirt'te binlerce balık telef oldu

Batman ve Siirt'te binlerce balık telef oldu
Garzan barajında su kapaklarının kapanması, Batman ve Siirt’teki yüzlerce çiftçiyi zor durumda bıraktı. Bir haftadır kapakların kapanmasıyla kuruyan çay yatağında binlerce balık da telef oldu.

Ekili alanlar zarar gördü

Elektrik üretiminin yapıldığı Garzan çayında özel şirket ile TETAŞ arasındaki anlaşmazlık, yüzlerce çiftçiyi zor durumda bıraktı. Balık katliamının yaşandığı Garzan çayı yatağındaki çiftçiler, Kurtalan, Kozluk ve Beşiri Kaymakamlıklarına başvurdu. DSİ Batman Şube Müdürlüğü yetkililerinden de destek isteyen Garzan çayı yatağındaki çiftçiler: “Bir haftadır Garzan çayının kurumasıyla sulu ziraatimiz zarara uğradı. Yaklaşık 100 bin dönümlük mısır ve pamuk ekili alanlar kurumaya yüz tuttu. Baraj kapakları açılmazsa büyük zarara uğrayacağız” dediler.

Balıklar karaya vurdu

Garzan barajından bir haftadır su bırakılmaması nedeniyle binlerce balığın da telef olduğuna dikkat çeken köylüler, şöyle konuştular: “10 Yıl önce de böyle bir sorun yaşanmıştı. Özel şirket ile TETAŞ arasındaki fiyat anlaşmazlığı bize pahalıya mal oldu. Çay yatağındaki binlerce balık telef oldu. Garzan’da ilk kez böyle bir manzarayla karşı karşıyayız. Bir an önce baraj kapaklarının açılmasını bekliyoruz.” Bu arada dün Beşiri Kaymakamı başta olmak üzere DSİ ve diğer yöneticilerle görüşen çay yatağındaki köylüler, baraj kapaklarının açılmaması halinde eylemlere başvuracaklarını söylediler.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim