• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Belediye Gaziantep’e deniz getirecek

Belediye Gaziantep’e deniz getirecek
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Alleben Göleti’ni su sporları merkezine dönüştürecek. Ayrıca tesise kurulacak bungalov köyünde deniz keyfi de yaşayabilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Alleben Göleti’ni su sporları merkezine dönüştürecek. Ayrıca tesise kurulacak bungalov köyünde deniz keyfi de yaşayabilecek.

Toplam 1 milyon metrekarelik kullanılabilir alana sahip gölet üzerinde gerçekleştirilen kürek yarışları ve deniz bisikleti aktivitelerinin ardından su kayağı yapılacak. Çevresinde bungalov köyü ve bungalov tesisinin yanı sıra karavan tesisi kurulacak. Projenin ilk ayağını oluşturan ve Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘’Su Kayağı Projesi’’, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. 1,5 yılda tamamlanması planlanan ve 2 milyon 8 bin TL bütçeli proje kapsamında, gölet üzerinde elektrikli su kayağı sistemi kurulacak. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, turizm potansiyeline sahip yerlerin düzenlemesini yaparak, bölgenin turizm açısından cazibesini ve turizm geliri pastasındaki payını artırmak istediklerini belirtti. Kentte herkesin denize gitme imkanı olmadığı için özellikle Gaziantep’te farklı cazibe merkezleri yaratma peşinde olduklarını Güzelbey: ‘’Alleben Göleti’nden insanlarımızın yararlanmasını istiyoruz. Geçtiğimiz yıl burada kürek yarışları yaptık, büyük ilgi çekti. Yelken yarışları da planlıyoruz. Alleben Göleti projemizin birkaç fonksiyonu olacak. Birincisi bungalov köyü yapacağız, insanlar 10-15 günlük kiralayabilecekler. Hemen yanına bungalov ve karavan tesisi yapacağız. Bunların yanı sıra büyük bir yüzme havuzu ve su kayağı tesisi yapacağız. Bu çerçevede, piknik yerleri, çay bahçeleri, restoranlar olacak. Projenin toplamında yaklaşık 10 milyon TL yatırım öngörülüyor.’’

Seyir terasları da yapacaklarını ifade eden Güzelbey, göletin içinde su ve ışık oyunları gösterisi sunulacağını, bunun bir Alman firmayla temas halinde olduklarını ve yakında ihaleye çıkacaklarını bildirdi. Güzelbey, ‘’Bütün tesisleri, 2013 yılı sonuna kadar bitireceğiz. Alleben Göleti’ni bir cazibe merkezi haline getireceğiz’’ diye konuştu. Gaziantep’in son 8 yıldır yaptıkları çalışmalar sonucunda ‘’tarih-kültür şehri, modern şehir, sanayi şehri’’ kimliği kazandığını dile getiren Güzelbey, ‘’Biz kendimize ilk hedef olarak 1 milyon ziyaretçi rakamını koymuştuk. Birçok kimse bu rakama dudak bükmüştü. Ama geçen yıl sadece Hayvanat Bahçesi;ni 2,5 milyon kişi ziyaret etti. 5 milyon turist rakamı artık Gaziantep için hayal değil’’ dedi.

www.UlasimOnline.Com simO 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim