• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Belediyelere yenilenebilir enerji için kredi desteği!

Belediyelere yenilenebilir enerji için kredi desteği!
İller Bankası'nın, belediyelerin aydınlatma, arıtma ve diğer sistemlerinde yenilenebilir enerji kullanılması için sunmaya başladığı kredi ve teknik destek hizmetlerine Yozgat’tan 7 Belediye daha başvuruda bulundu.

İller Bankası'nın, belediyelerin aydınlatma, arıtma ve diğer sistemlerinde yenilenebilir enerji kullanılması için sunmaya başladığı kredi ve teknik destek hizmetlerine Yozgat’tan 7 Belediye daha başvuruda bulundu.

Yerel yönetimlerin, park, bahçe, cadde ve sokak aydınlatmaları, kültür merkezleri, sosyal tesisleri, bahçe ve otoparkları, sinyalizasyon ve güvenlik sistemleri, reklam panosu, otobüs durağı aydınlatmaları, benzin istasyonları, su depoları ve arıtma tesislerinin aydınlatılıp, enerjilerinin karşılanması ve şehir içi dekoratif aydınlatma sistemlerinin yenilenebilir enerjiye uygun hale getirilmesi için kredi veriliyor. Bu krediden yararlanarak, Yozgat’ta kendi elektrik enerjisini üretmek üzere başvuruda bulunan belediyelere yenileri eklendi. Yozgat’ta 7 belediye daha kendi elektriğini üretmek üzere çalışmalara başladı. Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesiyle birlikte Yozgat’ın Akdağmadeni ve Şefaatli ilçeleri Jeotermal enerji için başvuruda bulundu. Daha önce, Güneş enerjisi santrali kurmak üzere başvuruda bulunan ve yapım aşamasında 5 belediyeden Yozgat Belediyesi 4,99 Mw, Sorgun Doğankent Belediyesi 1,00 Mw, Şefaatli Belediyesi 1,00 Mw, Sorgun Bahadın Belediyesi 0,50 Mw, Çekerek Belediyesi 0,14 Mw enerji üretimi gerçekleştirecek.

Türkiye'de hidrolik, rüzgar, güneş, jeotermal enerji santrallerinin son yıllarda hızla artmasına rağmen ülkenin kurulu gücü içerisindeki payının çok sınırlı kaldığını ifade edilerek, Türkiye'de 2015 yılından sonra çevre ve sokak aydınlatmalarının belediyelerin yükümlülüğüne girdiği, bu kapsamda ortaya çıkacak ilave elektrik giderlerine belediyelerin çözüm bulmaya çalıştıkları vurgulandı. Belediyeler ve il özel idarelerine yenilenebilir enerji projeleri hazırlamak için teknik altyapı, yönetmelik ve şartname hazırladıklarını, tüm alanlarda iletim, dağıtım, sistem kurulması ve planlaması, test çalışmaları ve projenin hazırlanması için danışmanlık hizmetini İller Bankası sunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim