• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Bilgi Teknolojileri Kurumu, 2014'e hazır

Bilgi Teknolojileri Kurumu, 2014'e hazır
BTK yayınladığı 2014 yılı İş Planı Raporu'nda, işletmecilerin internet sitelerinin engelli kullanıcılar tarafından daha erişilebilir hale getirilmesi,uluslararası siber güvenlik tatbikatının düzenlenmesi çalışmaları yer aldı.

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yayınladığı 2014 yılı İş Planı Raporu'nda, işletmecilerin internet sitelerinin engelli kullanıcılar tarafından daha erişilebilir hale getirilmesi, bilgisayar kullanıcılarının siber güvenlik konusunda bilinç düzeyinin artırılması, uluslararası siber güvenlik tatbikatının düzenlenmesi çalışmaları yer aldı.
 
İNTERNET SİTELERİNİN ENGELLİ KULLANICILAR TARAFINDAN DAHA ERİŞİLEBİLİR HALE GETİRİLMESİ
 
BTK'nın yayınladığı 2014 yılı iş planı raporunda, İşletmecilerin internet sitelerinin engelli kullanıcılar tarafından daha erişilebilir hale getirilmesi çalışmasına yer verildi. Raporda, elektronik haberleşme sektöründe faaliyette bulunan ve 200.000'in üzerinde abonesi bulunan işletmecilerin internet sayfalarının engelli kullanıcılar tarafından erişilebilirliğinin artırılması amaçlandığı belirtildi. Somut Çıktısı Söz konusu çalışma ile işletmecilerin internet sayfalarında yer alan hizmet koşulları, abonelik sözleşmesi ya da tarifeler hakkındaki bilgilendirmelerden engelli kullanıcıların daha etkin bir şekilde faydalanması beklendiği belirtildi. Tamamlanma Tarihi Aralık 2014 Elektronik haberleşme hizmetlerinden yararlanan tüketicilere erişilebilir ve uygun hizmetlerin sunulması hedeflenen çalışmanın Aralık 2014'e kadar tamamlanması hedefleniyor.
 
BİLGİSAYAR KULLANICILARININ SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLMESİ
 
BTK'nın yayınladığı 2014 yılı iş planı raporunda, bilgisayar kullanıcılarının siber güvenlik konusunda bilinçlendirilmesiyle ilgili çalışma yer aldı. Bilgisayar kullanıcılarının siber güvenlik konusunda bilinç düzeyinin artırılması amaçlanan çalışmaya göre, siber ortamda kötü niyetli faaliyetlere karşı hazırlıklı olunmasına ve bu faaliyetlerin tespiti, önlenmesi ve zararlarının en aza indirilmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Etkinliğin tamamlanma tarihi Aralık 2014 olarak belirlendi.
 
ULUSLARARASI SİBER GÜVENLİK TATBİKATININ DÜZENLENMESİ
 
Ayrıca raporda, Uluslararası siber güvenlik tatbikatının Türkiye liderliğinde, UDHB koordinasyonunda, çeşitli ülkelerin katılımı ve uluslararası kuruluşların desteği ile Mayıs 2014'de gerçekleştirileceği açıklandı. Bu çalışmayla, kötü niyetli faaliyetlere karşı hazırlıklı olunmasına ve bu faaliyetlerin tespiti, önlenmesi ve zararlarının en aza indirilmesi amaçlanıyor. Çalışmanın tamamlanma tarihi Mayıs 2014 olarak belirlendi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim