• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

BMC'ye el konulması sendikayı sevindirdi

BMC'ye el konulması sendikayı sevindirdi
BMC'nin en kısa sürede satışa sunulacağının açıklanması sonrası işçiler bekleyişe geçti.
Çukurova Holding'in borçları nedeniyle TMSF'nin devraldığı BMC'nin en kısa sürede satışa sunulacağının açıklanması sonrası işçiler, yeni sahibin bir an önce belirlenmesi ve üretimin yeniden başlamasını bekliyor.
 
SENDİKADAN AÇIKLAMA: SEVİNDİRİCİ
Fabrikada örgütlü Türk Metal Sendikası'nın İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, yılbaşından bu yana üretim yapmayan, işçilerin 6 aydır maaş alamadığı BMC'yi TMSF'nin devralmasının sevindirici olduğunu belirtti. Tosun, devir sürecinde Fon'un fabrikaya para aktararak ayağa kaldıracağını, daha sonra satışa çıkaracağını tahmin ettiklerini ancak TMSF'nin firmayı hemen satmak üzere çalışma yaptığını söyledi.
 
6 AYDIR MAAŞ ALINMIYORDU
TMSF'nin el koymasının işçiler açısından mutluluk verici olduğunu, ancak "iş başına" çağrısının gelmemesinin üzücü olduğunu ifade eden Tosun, "TMSF yöneticilerine, fabrikada uzun süredir çalışmayan hatların bakıma alınması, bazı faaliyetlerin tekrar başlaması, 5-6 aydır maaş alamayan işçiye bir ödeme planı çıkarılması konusunda önerilerimiz oldu. Bunun ihale için de cezbedici olacağını düşünüyorduk. Ancak hemen satış kararı verdiler. Hayırlısı olsun. İsteğimiz bu sürecin uzamaması ve yeni sahibin bir an evvel fabrikayı çalıştırması" dedi.
 
Tosun, dünyanın 70 ülkesine ihracat yapan, çok yaygın servis ve satış ağına sahip olan, AR-GE merkezinde kendi araçlarının tasarımını yapabilen bir fabrikanın alıcı sıkıntısı çekmeyeceğini, otomotiv sektörüne yatırım yapmak isteyenler için tercih nedeni olacağını savundu.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim