• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Boat Show, dünya zenginlerine ulaşacak

Boat Show, dünya zenginlerine ulaşacak
29′uncu kez düzenlenecek olan Boat Show’da görücüye çıkacak yat üreticileri, henüz yat sahibi olmayan yüzde 97′lik kesime ulaşmayı hedefliyor.

Boat Show, dünya zenginlerine ulaşacak

29′uncu kez düzenlenecek olan Boat Show’da görücüye çıkacak yat üreticileri, henüz yat sahibi olmayan yüzde 97′lik kesime ulaşmayı hedefliyor.

NTSR Fuarcılık bu yıl 29′uncusunu düzenleyeceği Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show ile dünya zenginlerinin yüzde 97′sine ulaşmayı hedefliyor. İstanbul’da deniz üstünde düzenlenen tek fuar olma özelliği ile Marinturk İstanbul City Port- Pendik’te kapılarını açacak olan İstanbul Shop&Miles Boat Show, 4 metre ile 50 metre üzeri 2011 model yüzlerce tekne, yat ve mega yatı bir araya getirecek.

Mega yat üretiminde dünya ikincisi olan Türkiye’nin 2011 yılı hedefinde mega yat üretiminde yüzde 80 artış bulunuyor. NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu 29 yıldır yatçılık sektörünün en önemli buluşma noktası olan Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show Fuarı’nda denizcilik ve yatçılık sektörünün üretici ve ithalatçı konumundaki en önemli firmaları, sivil toplum örgütleri, ürün, hizmet ve projeleri ile fuarda yer aldıklarını belirtti. Tığlıoğlu; “Boat Show’da 200’ün üzerinde firma ile 600’e yakın yerli ve yabancı marka temsil ediliyor. Her yıl, fuarı 50 binin üzerinde ziyaretçi izliyor. Türk yat üreticileri, kendi ürünleri için gerekli olan sertifika ve garantiyi donatanlara vermek suretiyle birçok mega yat inşasını başarıyla tamamladılar. Ülkemizde modern yat inşası çok eskilere dayanan bir faaliyet değil. Yüksek standartlara sahip yat inşasının önemini kavrayan tersaneler, ihraç pazarlarını hedefleyerek, müşterilerin taleplerini gerçekleştirmek için kendilerini yeniden organize etmeye başladılar. Bu girişim, mega yat inşacıları için olduğu kadar yan sanayiciler için de bir dönüm noktası olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Zenginlerin yüzde 3′ü megayat sahibi

Dünya genelinde finans çevrelerinden alınan değerlendirmelere göre dünya genelinde 100 milyon doları olan 100 bin kişi olduğunu hatırlatan Serkan Tığlıoğlu; halen satılmış olan ve yapılan mega yatların bu zenginlerin yüzde 3’üne cevap verebildiğine dikkat çekti. Yaklaşık 688 adet yat inşasının devam ettiği bilgisini veren Tığlıoğlu, 120-149 feet arası motor yat siparişleri yüzde 5 düşüş yaşanırken, 150 feet üzerindeki motor yat siparişleri yüzde 15 arttığını söyledi. Türkiye’deki mega yat, motoryat ve yelkenli üreticilerinin henüz ulaşılamayan yüzde 97’lik dünya zenginlerine göz diktiğini söyleyen Serkan Tığlıoğlu; “İstanbul Shop&Miles Boat Show, hem deniz üzerinde düzenlenen İstanbul’daki tek fuar olması hem de uluslararası olması nedeniyle sektörün dünya rekabetinde önemli rol oynuyor. Yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuardan bu yıl ciddi motoryat ve mega yat satışı bekliyoruz. Özellikle, deniz üstünde olması nedeniyle Türkiye’de ilk kez bir fuarda mega yatlar sergilenebiliyor bu nedenle, mega yat talebi olanlar da fuarı ziyaret edecekler” şeklinde konuştu.

Son tasarımlar görücüye çıkacak

İstanbul Shop&Miles Boat Show, dünyaca ünlü markaların ve Türkiye’nin en önemli üreticilerinin son tasarımlarını da ilk kez görücüye çıkarıyor. Avrupa’daki Boatshow’ların en önemli katılımcıları arasında yer alan ve geçen yıl Cannes Boat Show’da ödül alan Peri Yachts, Türkiye’de ilk kez İstanbul Shop&Miles Boat Show’a katılarak 99 feetlik “Peri 29″ modelini 20 Ekim’de başlayacak fuarda sergileyecek. Dünyada ilk kez İstanbul Shop&Miles Boat Show ziyaretçileri Peri 29’u deniz üstünde test etme imkanı bulacaklar. Yine, sektörün en güçlü markaları olan Bavaria Yachts, Numarine, Jeanneau, Beneteau, Fairline, Riva, Chris Craft, Sea Ray, Vicem, Sunseeker ve sektörün lider birçok firması 2011 model tekneleri ile Boat Show’da yerlerini aldı. Sessa Marin, 54 FLY ve Sessa 545 modellerini ilk kez İstanbul Shop&Miles Boat Show’da sergileyecek. Ziyaretçiler; Hanse Yelkenli’nin 445 modelini, Genoa Boat Show’dan sonra ilk kez İstanbul Shop&Miles Boat Show’da görebilecekler. Jeanneau ve Beneteau ise; yelkenli, motoryat ve katamaran olmak üzere neredeyse tüm ürün yelpazesini İstanbul Boat Show’ da sergilemeye hazırlanıyor. İstanbul Shop&MilesBoat Show’u ziyaret edenler aynı zamanda, Bavaria Yachts’ın motoryat, katamaran ve yelkenli olmak üzere son model 7 teknesi ile de ilk kez tanışacaklar. Bavaria’nın Türkiye’de ilk defa sergileyeceği 2011 model yelkenliler de Cruiser 45 ve Cruiser 40 ön plana çıkarken, motoryat kategorisinde ise Sport 38 HT ve Sport 28 deniz tutkunları ile buluşacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim