• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Bolu'ya 9 kilometrelik park yapılacak

Bolu'ya 9 kilometrelik park yapılacak
Bolu kent merkezinden geçen D-100 Karayolu'nun şehrin güneyine taşınmasının ardından karayolunun kapladığı 9 kilometre uzunluğunda ve 200 metre genişliğindeki alan park yapılacak.

Bolu kent merkezinden geçen D-100 Karayolu'nun şehrin güneyine taşınmasının ardından karayolunun kapladığı 9 kilometre uzunluğunda ve 200 metre genişliğindeki alan park yapılacak.

Bolu Belediyesi, Türkiye'nin önemli karayolu geçiş güzergahı üzerinde bulunan Bolu'nun merkezinden geçen D-100 Karayolu'nun şehrin güneyine taşınması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan proje, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak, şehrin güneyinden geçmesi planlanan yeni karayolunun yapımı için hareke geçildi.

Projenin tamamlanarak yeni karayolunun ulaşıma açılmasının ardından şehrin ortasından geçen eski karayolunun bulunduğu alanın değerlendirilmesi konusunda da bir çalışma yürüten belediye, 9 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 200 metre genişliğindeki alanın park olarak düzenlenmesine karar verdi.

İlk olarak D-100 Karayolu'nun taşınması, daha sonra da eski karayolunun bulunduğu alanın park haline getirilmesinin ardından, Bolu 9 kilometre uzunluğunda yeşil alana kavuşacak.

"Çok büyük bir proje"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, projenin detayları ve tamamlandığında Bolu'nun nasıl bir çehreye kavuşacağı konusunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, "O alan stadyumla şehrin en geniş parklarından birisi olan Atatürk Orman Parkı ve asıl kent meydanı dediğimiz alan olan 130 bin metrekarelik yeşil bantla birleşecek." diye konuştu.

Söz konusu alanda bir daha araç trafiği olmayacağını belirten Yılmaz, bunun çok büyük bir proje olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim