• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Booking.com'a yasak rakiplerine yaradı

Booking.com'a yasak rakiplerine yaradı
Online rezervasyon portalı booking.com’un Türkiye’deki rezervasyon faaliyetlerinin durdurulması Tripadvisor ve Tatilsepeti gibi rakiplerine avantaj sağladı. Otel karşılaştırma sitesi Trivago’ya göre, rezervasyon sayısında değişim yaşanmadı ancak kullanıla

Dünyaca ünlü online rezervasyon sitesi booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin mahkeme kararıyla durdurulması rakiplerine yaradı. Bu süreçte Tripadvisor, Trivago ve Tatilsepeti gibi portalların Türkiye iç pazarındaki operasyonlarında önemli artış yaşandı.

2005 yılında Almanya’da kurulan ve son 2 yıldır Türkiye pazarında etkin rol alan Trivago yetkilileri DÜNYA’ya değerlendirmelerde bulundu. Şirket kaynaklarına göre, 29 Mart’ta haksız rekabet gerekçesiyle booking. com’um Türkiye’deki faaliyetlerinin engellenmesinin ardından trivago.com üzerinden işlem yapılan diğer sitelerin rezervasyonlarında hızlı artış yaşandı. Türk kullanıcılar Türkiye’deki bir şehir için rezervasyon yapmak istediğinde booking.com’u göremediği için artık karşılarına çıkan diğer online rezervasyon veya tur şirketleri üzerinden işlem yapıyor. Trivago’ya göre rezervasyon sayısında azalma yaşanmadı, sadece Türk kullanıcılar diğer portallara yöneldi. İnternet ve TV reklamları ile sık sık boy gösteren ve online rezervasyon sitelerini ortak bir portalda toplayan fiyat karşılaştırma sitesi Trivago bu süreçte Türkiye iç pazarına daha fazla odaklanmayı tercih etti. Pazardan daha fazla pay alabilmek için reklama ağırlık veren şirket, bu sayede önemli sayıda geri dönüş aldığını ve reklam yatırımlarında kısıtlamaya gitmeyeceğini duyurdu.

Trivago, booking’den komisyon alıyor

Trivago.com, booking ve tripadvisor gibi siteleri tek bir portalda toplayarak otel fiyatlarını karşılaştırıyor. Buraya girip otel aratan bir kullanıcı karşısına çıkan seçeneklerden birini tercih ettiğinde Trivago, kullanıcının satın alma işlemi üzerinden komisyon alıyor. Şirketin Türkiye pazarlama faaliyetleri ise Almanya’daki Düsseldorf ofisinden yürütülüyor.

‘Yasak, rezervasyonlarımızı artırdı’

Türkiye genelinde tatilcilerin uzun süredir planlarını online sistemler üzerinden yapmaya başlağını ifade eden tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, booking’in yasaklanmasının ardından operasyonlarında ciddi artış olduğunu söyledi. Küçükyılmaz, yakaladıkları yüzde 30’luk artışın içinde booking yasağının önemli payı olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim