• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Bozburun Sınır Kapısı gümrük olmalı

Bozburun Sınır Kapısı gümrük olmalı
Muğla’nın Datça ilçesine en yakın Yunan adası Simi (Sömbeki) Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos, Muğla Valisi Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti.

Bozburun Sınır Kapısı gümrük olmalı

Muğla’nın Datça ilçesine en yakın Yunan adası Simi (Sömbeki) Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos, Muğla Valisi Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti.

Vali Şahin dışında Belediye Başkanı Osman Gürün ve İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü’yü de ziyaret eden Simi heyetini Muğla İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erden eşlik etti. Simi heyetinde, Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos’un dışında, Belediye Başkan Yardımcısı Sauvas Aleksopulos, Simi Belediyesi Kültür Hizmetleri Sorumlusu Hristakis Sevi, Turizmci Milonakis Manolis, Rodos’ta yaşayan Türk Sanatçı İltev Osman Osmancıkzade de hazır bulundu.

Simi heyetini makamında kabul eden Muğla Valisi Fatih Şahin, Simi Belediye Başkanını ve Simi heyetini Muğla’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Vali Şahin, Muğla ili ile Yunan Adaları arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesini istediklerini belirterek, kendilerini her zaman Muğla’da görmekten sevinç duyacaklarını kaydetti.

“GÜMRÜK KAPISINI FERİBOT GEÇİŞİNE AÇIN”

Simi Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos da, Simi Adasının Muğla’ya bağlı Datça ilçesiyle Bozburun açıklarında yer aldığını belirterek, bu gibi yerlerle ilişkilerin iyileştirilmesi için çaba harcadıklarını, önceki yıl Bozburun’da gümrük kapısının açılışına da katıldıklarını söyledi. Popodaukalos, “Geçen yıl açılışını birlikte yaptığımız Bozburun Gümrük Kapısı’nın geçiş kapasitesi 12 kişilik bir yat ile sınırlı. 12 kişiden fazla yat ve feribotlara geçiş izni yok.12 kişiden fazla yolcu olduğu takdirde feribot ve tekne statüsüne giriyor. Bizim isteğimiz, Bozburun Gümrük kapısının statüsünün genişletilerek feribot geçişlerine de imkân tanınması. Eğer bu imkân tanınırsa, Simi’den yaz sezonunda günlük kalkacak feribotlar ile turist göndermek istiyoruz” dedi.

Muğla Valisi Fatih Şahin ziyaret nedeniyle Simi Belediye Başkanına Kavaklıdere bakır el sanatları ürünlerinden hediye verdi. Simi Belediye Başkanı da, Simi ve Yunan Adalarını tanıtan bir kitabı Vali Şahin’e sundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim