• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

BTK izni Turkcell’e uluslararası ödül getirdi

BTK izni Turkcell’e uluslararası ödül getirdi
2012 GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde TıklaKonuş servisi ile “Müşteriye Hizmet İçin En İyi Ürün” dalında ödül aldıklarını hatırlatan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, bu servisin BTK izni ile hayata geçirildiğini vurguladı.

BTK izni Turkcell’e uluslararası ödül getirdi

BTK Başkanı Tayfun Acarer ve kurul üyeleri, Turkcell’in Gebze’deki Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji’yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyarette öne çıkan konular, Türkiye’nin 2023 hedefleri çerçevesinde teknolojide yerli üretim ve Ar-Ge çalışmaları oldu.

2012 GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde TıklaKonuş servisi ile “Müşteriye Hizmet İçin En İyi Ürün” dalında ödül aldıklarını hatırlatan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, bu servisin BTK izni ile hayata geçirildiğini vurguladı.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji, BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Başkanı Tayfun Acarer ve kurul üyelerini ağırladı. Konuklara Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz ve Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı ev sahipliği yaptı.

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, BTK Başkanı ve kurul üyelerini Turkcell Teknoloji’nin 2007’den bu yana kat ettiği yol ve güncel durumu hakkında bilgilendirdi. Kuruöz, Acarer ve beraberindeki heyete yaptığı sunumda Turkcell Teknoloji’nin 15 ülkede 80 milyon müşteriye ulaştığını aktardı. Turkcell Teknoloji çatısı altında 440 mühendis ile projeler ürettiklerini söyleyen Kuruöz, bu projelerle 130 ulusal, 22 uluslararası patent aldıklarını ve 2011 yılında yazılım sektörünün patent şampiyonu olduklarını ifade etti.

BTK Başkanı Tayfun Acarer: “Bilgi teknolojileri ve iletişim sektörü verilerine baktığımızda, sektörün yıllık cirosunun, yetkilendirilmiş işletmeci sayısının ve çeşitliliğinin, yatırımların, abone ve kullanıcı sayılarının, konuşma, SMS, internet trafiğinin arttığını, hizmet kalitesinin, katma değerli hizmetlerin arttığını buna karşılık tarifelerin düştüğünü görüyoruz. Tüm bunları sağlarken, başta Sayın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın gösterdiği hedef ve politikalar doğrultusunda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun düzenleyici rolünün etkisi olmak üzere, işletmecilerimizin yenilikçiliğe açık, sektörle birlikte büyümeye odaklı çalışmaları ve son kullanıcıların, yeni teknolojileri günlük yaşamlarına daha fazla yer verme taleplerinin etkisi olmuştur. Böylece bu gün sahip olduğumuz ICT sektörümüz, Türkiye’nin genel ekonomik büyümesinin üzerinde büyüyen, dünya çapında rekabet gücüne sahip bir sektör haline gelmiştir.

3 Nesil hizmetlerin yetkilendirilmesinde, Sayın Bakanımızın da çok önem verdiği ve yakından takip ettiği, yerli üretim, yerli tedarik ve yerli Ar-Ge merkez ve istihdamı koşulunun çok isabetli olduğunu gördük. İşletmecilerimizin ve büyük tedarikçilerin de bu konudaki girişimlerini takdirle karşılıyorum. Bilgi ve İletişim teknolojileri sektöründe, yalnızca iyi bir teknoloji takipçisi değil, iyi bir üretici de olmak uluslararası rekabet açısından önemlidir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmak için Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü çok önemli ve gereklidir. 160 milyar dolar ciroya ulaşan, yazılım sektörünün toplam ihracat içindeki payının ve Ar-Ge faaliyetlerine GSYH’den ayrılan payın büyüdüğü bir Türkiye için yerli Ar-Ge, yerli üretim ve istihdam gereklidir.

Türkiye’nin 2023 iletişim hedefleri çok daha kısa sürelerde ulaşılarak, yeni hedefler belirlenmektedir. Bu hedeflere ulaşmak için, belirlenen politikalar, yapılan düzenlemeler, uygulamalar, üretimler ve kullanımlar döngüsünde, tüm paydaşların çalışmalarının önemli katkısı olacağına inanıyorum. Bu gün Kurul üyesi arkadaşlarımla yaptığımız ziyarette de edindiğimiz izlenim, Turkcell Teknolojinin, 2023 hedeflerine ulaşma yolunda önemli katkısı olduğu yönündedir.”

Ciliv: “Turkcell Teknoloji’de üretilen projeler, BTK’nın desteği ile hayat buluyor ve bu sayede uluslararası başarılara imza atıyoruz.”

Teknolojik servislerin hayata geçirilmesinde BTK’nın izin ve desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, şunları söyledi: 

“Turkcell olarak biz, Türkiye’nin adını teknoloji dünyasının küresel aktörleri arasına yazdırmak için ilk günden bu yana çok çalıştık. İnovasyona dayalı kalkınma modelinin ülkemiz için değerini biliyor ve üzerimize düşen görevin sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bugün Sayın BTK Başkanı ve değerli kurul üyelerinin Turkcell Teknoloji’yi ziyareti bizim için çok anlamlı. Turkcell’in Ar-Ge Merkezi’nde üretilen projeler, BTK’nın desteği ile hayat buluyor ve bu sayede uluslararası başarılara imza atıyoruz. Geçtiğimiz aylarda, GSM sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan 2012 Global Mobil Ödülleri’nde TıklaKonuş servisimiz ile ödüle layık bulunduk. Bu ödülle, Türkiye’de teknolojik inovasyonun öncülüğünü üstlendiğimiz gibi dünya çapında da ilklere ve ‘en iyi’lere imza atacak nitelikte olduğumuzu bir kez daha kanıtlamış olduk. Ödülün gurur veren bir diğer yönü ise, bize kazananlar listesine ülkemizin adını yazdırma fırsatı vermiş olması. Türkiye’nin artık teknolojiyi ithal eden değil üreten ülke haline gelmesi için çok çalışıyor ve bu yoğun çabamızın sonuç verdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu noktada 2023 hedeflerini benimsiyor ve sektörümüze öncülük ediyoruz.”

Türkiye’nin 2023 hedefleri

Ekonomi

-          Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma

-          İhracatçı sayısı 50 binden 100 bine yükselecek: Dünya çapında en az 10 marka

-           $500 milyar dolar ihracat

Bilişim & Ar-Ge

-          Bilişimin GSYH’deki payını %8’e çıkarma

-          Sabit ve mobilde nüfusun tamamını kapsama ve abone sayısını 2023’te 30 milyona ulaştırma

-          14 milyon haneye 1000Mbps hızında internet

-          Ar-Ge harcamaları GSYH’nin %3’ü olacak

İstihdam

-       İstihdam oranını yüzde 50’ye yükseltme

-       Engelli istihdamını artırma

-       %5 işsizlik

Yerli Üretim

-       Avrupa’nın ve bölgenin çağrı merkezi ve veri

merkezi üssü olma

-       Yüksek teknolojide Avrasya’nın üretim üssü olma

-       Küresel IT pazarında söz sahibi en az 1

  ulusal şirket, en az 1 ulusal marka ve en az 1 ulusal ürün

Turkcell TıklaKonuş nedir?

Dünyada bir ilk olan TıklaKonuş servisi, Web siteleri üzerinden tek tık ile iki kişi arasında sesli görüşme başlatma, yönetme ve sonlandırma hizmetlerinin gerçekleştirmesini sağlar. Tüm Turkcell’liler TıklaKonuş servisi sayesinde birbirlerinin numarasını görmeye ya da numara çevirmeye gerek kalmadan tek tıklamayla sesli arama yapabilirler. TıklaKonuş ile görüşmenin ücretlendirilmesi, görüşmenin başlatıldığı web sitesine göre 1,5TL ile 40Krş arasında değişiklik gösterir. Çağrıya cevap vermek ücretsizdir.

Turkcell’liler Facebook, Gezenzi.com, gncPlay, Footbo.com ve Turkcell Online İşlem Merkezi’nde TıklaKonuş farkı ve kolaylığıyla görüşme başlatabiliyor.

GSMA’den TıklaKonuş’a ödül

Turkcell, 2012 Global Mobil Ödülleri’nde (2012 Global Mobile Awards) TıklaKonuş servisi ile ödül aldı. TıklaKonuş servisi, Müşteriye Hizmet İçin En İyi Ürün dalında beş büyük rakibini geride bırakarak birinci sıraya yerleşti.

GSM sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Global Mobil Ödülleri, Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından bu yıl sekiz kategoride ve 31 ayrı dalda verildi. Tüm dünyadan toplam 600 başvuru yapılan 158 finalistin yarıştığı Global Mobil Ödülleri’nde Turkcell, “Müşteriye Hizmet İçin En İyi Ürün veya Çözüm” dalının yanı sıra “En İyi Mobil Para İnovasyonu” ve “Müşteri Güvenliği İçin En İyi Teknoloji Ürünü veya Çözümü” dallarında da ödüle aday gösterildi.

2.20120414104547.jpg

3.20120414104556.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim