• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Bu proje ile yurt dışına ihracata başladılar

Bu proje ile  yurt dışına ihracata başladılar
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) üyeleri için uygulamaya başlattığı 12K Model Projesi, sektörün gelişimini olumlu yönde etkiledi.

 

Ekonomi Bakanlığı tarafından “Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Tebliği” kapsamında desteklenen bu model sayesinde bazı şirketler ilk kez ihracata yöneldi. Sivaslı Estaş Eksantrik Sanayi de bu modelle otomotivin kalbi ABD’ye ihracata başladı. Amerika’da iş makineleri üreticisi CAT, Cummins, Waukesha gibi markalara dizel pompa eksantrik mili tedarik eden Estaş, Avrupa’da Volkswagen’den Renault’ya kadar birçok şirkete krank mili üretiyor. Sivas’a 1977 yılında Almanya’dan dönüş yapan 6 ortağın 350 metrekarelik alanda kurduğu Estaş Eksantrik Sanayi, bugün 35 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 125 bin metrekarelik bir döküm, ısıl işlem ve mekanik alanda üretim yapan entegre bir tesis haline geldi. Halen 55’i Ar-Ge merkezinde olmak üzere toplamda 430 çalışanıyla üretimini sürdüren şirket, otomotiv tedarik sanayii olarak araçlar ve lokomotifler için bin 800 çeşit eksantrik mili üretiyor.
 
Estaş Eksantrik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner’in verdiği bilgiye göre; ABD’den İngiltere’ye, Fransa’dan Hindistan’a kadar 46 ülkeye üretimin yüzde 85’ini ihraç eden firma, ayrıca modifiye edilen performans araçları için de özel üretim yapıyor. TAYSAD’ın yönlendirmesiyle ‘12K Model’ projesine katıldıklarını belirten Döner, iş süreçlerindeki iyileştirmelerle olumlu gelişmelere imza attıklarını kaydederek, “Üretimde yüzde 20, kârlılıkta ise yüzde 15 seviyesinde artış yakaladık.” dedi.
 
12K Modeli’ni uygulayan bir başka firma da 1997’de Bursa’da faaliyete başlayan ECS Elektrik Enjeksiyon ve Kablo Sistemleri oldu. Elektrikli kablo donanımı üreten firma, otomotiv tedarik sanayiinin güçlü markaları Magna, Farba, Mako, Denso gibi birçok uluslararası markaya tedarik sağlıyor. Şirketin Genel Müdürü Levent Özcan, 3 bin 500 metrekarelik tesislerinde 120 çalışan bulunduğunu belirterek, “2012 yılında 10 milyon dolar ciro gerçekleştirirken, bunun yüzde 20’sini ihraç ediyoruz. Katıldığımız 12K Model Projesi ile yeni hedeflerimizi belirledik. Verimlilik ve kârlılığımız yüzde 30 seviyesinde arttı. 12K Model’in bize katkısı sayesinde 2014’te BMW, Mercedes, Audi ve Volkswagen’in projelerine dahil olduk. Ayrıca önümüzdeki dönemde Rusya’ya yatırım için planlar yapıyoruz.” diye konuştu. 
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim