• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Budapeşte'de Türk standına Macar akını

Budapeşte'de Türk standına Macar akını
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de dün sona eren Uluslararası Budapeşte Turizm Fuarı'nda Macar vatandaşları Türk standlarına adeta akın etti.

40 ülkeden yaklaşık 300 tur operatörü ve acentesinin katıldığı fuara büyük ilgi gösteren Macar vatandaşları, fuarın bu yılki misafir ülkesi Tunus olmasına rağmen yine de Türk standlarından ayrılmayarak, Türk otelleri hakkında detaylı bilgiler aldı. Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından 150 metrekarelik bir standla fuarda yer alırken, ziyaretçilere nefis Türk mutfağından tatlılar, çay ve kahve ikram edilirken, Mevlevi semazeni, folklor, Aşuk-Maşuk ile Türk müzik grubunun canlı olarak çaldığı Türkçe müzikler ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

1995 yılından bu yana Macaristan'da tur operatörü olarak pazarın liderliğini elinde bulunduran Green Travel'in ortağı Merdol Göktaş, bu yılki fuarın en büyük standının kendileri tarafından açıldığını, 550 metrekarelik standlarında Türkiye'yi tanıttıklarını kaydetti. Göktaş, Türkiye'nin Macar vatandaşlarına vizeyi kaldırdığını, bundan böyle Macar vatandaşları havalimanlarında Vize kuyruklarında beklemeyeceklerini, bu nedenle bu yıl Türkiye'de Macar turist patlaması yaşanacağını söyledi. Green Travel'in diğer ortağı İsmail Koçkaya ise, şirketlerinin geçtiğimiz yıl yaklaşık 10 bin Macar turisti Türkiye'ye getirdiğini, bu yıl ki hedeflerinin ise 20 bin Macar turist olduğunu açıkladı.

15 yıldan bu yana Macaristan'da hizmet veren Türk tur operatörü Suntimes'in sahibi Cengiz Aliç, vizelerin kalkmasını çok olumlu bulduklarını, Haziran ayından itibaren Budapeşte-Antalya arası her gün charter uçak seferi yaparak, Türk turizmine katkıda bulunacaklarını belirtti. Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığı Avusturya Turizm Müşavirliği Ataşe Yardımcısı Songül Camgöz ise "Macar turistler standımıza yoğun ilgi gösterdi. Macarca olarak bastırdığımız Türkiye hakkındaki kitapçıklar ve kataloglar adeta kapışıldı. Geçtiğimiz sene 97500 Macar turist ülkemizi ziyaret etti. Bu sene bu sayı vizelerin kaldırılmasıyla birlikte en az 150 bine çıkacak" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim