• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Bulgaristan'ın yaptığı tehditkar bir girişim

Bulgaristan'ın yaptığı tehditkar bir girişim
Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND), Bulgaristan'ın 2014 yılının ilk yarısı için Türk taşımacılara verilmesi gereken 125 bin adet transit geçiş belgesinden yalnızca 5 bin adedini teslim ettiğini bildirdi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND) tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "Derneğimiz tarafından daha önce duyurulduğu üzere, 2014 yılında Bulgaristan ile teati edilmesi gereken tüm geçiş belgelerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından, Bulgar makamlarına teslim edilmesine rağmen Bulgaristan makamlarınca 2014 yılının ilk yarısı için taşımacılarımıza verilmesi gereken 125.000 adet Bulgaristan transit geçiş belgesinden yalnızca 5.000 adedi ülkemize teslim edilmiştir. Söz konusu durum Bulgaristan tarafınca, ülkemizin transit geçiş belgesi kotasının azaltılması yönünde ülkemizi zor duruma sokmaya yönelik tehditkar bir girişimdir.

Yapılan tüm girişimlere rağmen Bulgaristan tarafınca transit geçiş belgelerinin tümünün teslim edilmesine yönelik olumlu bir adım atılmamıştır. Bu kapsamda, bahse konu transit geçiş belgelerinin 30.01.2014 tarihine kadar Sofya Büyükelçiliğimize teslim edilmemesi halinde Bulgaristan ile teati edilen bütün geçiş belgelerinin U-NET Otomasyon Sistemi üzerinden kullanıma kapatılacağı hususu Bulgar tarafına bildirilmiştir.

Bugün itibari ile, (29.01.2014) Bulgaristan transit geçiş belgelerinin tükenmesi beklenmekte olup, taşımaların devam edebilmesi amacıyla konuya ilişkin Derneğimiz girişimleri devam etmektedir.

Bu kapsamda, Derneğimiz heyeti tarafından işlem hacimlerinin arttırılması ve gerekli kolaylaştırıcı önlemlerin alınabilmesi amacıyla 30.01.2014 tarihinde  İpsala ve Kipi Sınır Kapılarına ziyaret gerçekleştirilecek olup yapılacak görüşmeler akabinde sektörümüz ivedilikle bilgilendirilecektir.

Bulgaristan üzerinden transit geçişlere dair gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim