• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Bursa iş dünyasından ‘hava kargo taşımacılığı’ hamlesi

Bursa iş dünyasından ‘hava kargo taşımacılığı’ hamlesi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Lojistik Sektör Konseyi, Yenişehir Havalimanı’nın ‘hava kargo’ taşımacılığına açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Lojistik sektörü temsilcileri, Altıparmak hizmet binasındaki konsey toplantısında bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Türkiye’de yeni havalimanları, otoyol projeleri ve hızlı tren ağları ile büyükşehirlerin birbirine bağlanmasının lojistik sektörüne büyük katkı sunduğunu söyledi.

BTSO Lojistik Sektör Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Yenişehir Havalimanı’nın hava kargo taşımacılığı konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, havalimanının bu potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Hava kargo taşımacılığı ile Yenişehir Havalimanı’nın daha verimli hale geleceğini belirtti.

Çepni, “Kargo binası ve 8 adet soğuk hava depolarının yer aldığı Yenişehir Havalimanı, 24 saat iç ve dış hat kargo taşımacılığı potansiyeline sahip. Havalimanındaki pistimiz, kargo uçakları için oldukça uygundur. Bursa yaş sebze ve meyve ihracatında önemli bir merkez. Hava kargo taşımacılığı da, ürünlerimizin dünyaya hızlı ulaşmasına da katkı sağlayacak. Bu açıdan hava kargo taşımacılığının Yenişehir Havalimanı’nda ivedilikle hayata geçmesini talep ediyoruz. Hava kargo taşımacılığı, ürünlerimizin yurt dışına daha hızlı ulaşmasını sağlayarak kent ihracatımıza da güç katacak” diye konuştu.

Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken ise, Yenişehir Havalimanı’nda mutlaka geçici depolama merkezine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy da 3. havalimanında yaklaşık 250 firmanın kargo taşımacılığı yapabileceği bir kargo üssünün planlandığını ifade ederek, “Yenişehir Havalimanı’nın hava kargo taşımacılığına açılması lazım. Özellikle soğuk hava deposu avantaj. Bu konuda geç kalmış değiliz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim