• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bursagaz, vizyon projelerin altına imza atacak

Bursagaz, vizyon projelerin altına imza atacak
Bursa doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz, 2011 yılında yapacağı teknolojik yatırımlarla hizmet kalitesi ve müşteri güvenliğini sağlayacak.

Bursagaz, vizyon projelerin altına imza atacak

Bursa doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz, 2011 yılında yapacağı teknolojik yatırımlarla hizmet kalitesi ve müşteri güvenliğini sağlayacak.

Bursagaz, 2011 yılında hayata geçireceği projelerle arz güvenliğini sağlama adına teknolojiye ağırlık verecek.

Bursagaz, 706 bin abone ve 560 bin gaz kullanıcısı ile girdiği 2011 yılında hedef olarak teknolojik yatırımlarla hizmet kalitesinin sürekliliği olarak belirledi. 2011 yılı ana stratejilerini kurumsal itibarı artırmak, kurumsal performansı geliştirmek ve kurumsal riskleri minimize etmek olarak belirleyen Bursagaz, tüm paydaşlarına yönelik amaçlarını da yönetim tarzını belirledi.

Bursagaz olarak bu zamana kadar yapılanlar ve 2011 hedefleri hakkında Almira Otelde bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında şirket olarak 2010 yılında önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, yatırım çalışmalarını şöyle özetledi: "Son bir yıl içerisinde 4.3 km çelik hat, 43 km polietilen ana hat, 35 km servis hattı ve 3 bin 434 adet servis kutusu imalatı gerçekleştirdik.

Doğanbey TOKİ ve Demirtaş gibi yeni yapılaşma bölgesi, Nilüfer ilçesinde muhtelif kooperatifler ve resmi kuruluşlardan gelen hat taleplerini tamamladık.

Sürekli doğalgaz arzına yönelik olarak Şirinevler Çelik ring tamamlama işi gerçekleştirdik. 2010 yılı yatırımları ile birlikte toplam şebeke büyüklüğümüz 4 bin 700 km'nin üzerine çıkarak Türkiye'nin 3. büyük doğalgaz dağıtım şebekesine sahibiz."

"2010'DA ACİL İHBAR ORTALAMA ULAŞIM SÜREMİZ 9 DAKİKA OLDU"

Türkiye'nin en yüksek kapasiteli ana giriş istasyonu Nilüferköy istasyonunu 2010 yılında devreye aldıklarını belirten Tola, arz güvenliği çalışmaları kapsamında doğalgaz şebekesinin uzaktan izlenmesi ve müdahale edilmesini sağlayacak SCADA projesini ve müşteri bilgileri ile harita bilgilerini entegre yönetebilen Coğrafi Bilgi Sistemi Projesini-GIS 2011 yılında hayata geçireceklerini söyledi.

2010 yılında işletme yönetimi kapsamında iyileştirmeler yaptıklarını anlatan Tola; "İşletme bünyesindeki bakım ve acil müdahale ekiplerimizle yoğun bir tempoda ihtiyaçları karşılıyoruz.

Geçtiğimiz seneyi değerlendirdiğimizde acil 187 ekipleri tarafından 17 bin 261 adet ihbar değerlendirildi. Acil ihbar ortalama ulaşım süremiz 9 dakika oldu." dedi.

Müşteri hizmetleri açısından Çözüm Noktası, Çağrı Merkezi ve Müşteri Merkezlerini yeniden yapılandırdıklarını belirten Tola şunları söyledi: "Müşterilerin her türlü talep, öneri ve şikâyetleri için tek noktadan çözüm sunma anlayışıyla hizmet veriyoruz.

Bursagaz iş süreçlerinde iyileştirmeler yapılarak 'Müşteri Memnuniyetine' yönelik ek kazançlar sağlandı.

PTT ile yapılan anlaşma ile; kendi tahsilat ofislerimiz, otomatik ödeme, ATM kullanımı ve internet bankacılığı aracılığının yanında doğalgaz faturalarının Türkiye'nin her noktasında ödenebilmesi için farklı bir kanal daha oluşturuldu." 2010 yılında başarı grafiğinin sürekli yükseldiğini belirten Hakan Tola, 2011 yılında tempoyu daha da artıracaklarını vurguladı.

"AMACIMIZ ARZ GÜVENLİĞİNİ ÖN PLANDA TUTMAK"

Şebekenin yönetimini en üst seviyede tutma amaçlı SCADA ve GIS projelerinin yanı sıra; işletme bazında 2011 yılında Kestel İstasyonu'nun kapasitesini 220 bin metreküpe çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Tola, "OSB-4 ve Deri OSB istasyonlarının devreye alınması, Ölçüm Yönetiminin SAP ile Entegre edilmesi, İhbar Yönetim Sisteminin kurulması ve Şebeke Bütünsellik Yönetimi 2011 yılı içerisinde planladığımız projeler arasında yer alıyor." dedi.

Alt yapı çalışmaları kapsamında 2011 yılında 40 km polietilen ana hat ve 35 km servis hattı döşemeyi planladıklarını anlatan Tola, 4 bin adet ise servis kutusu montajı yapacaklarını kaydetti.

Teknolojik yeniliklere önem vereceklerini belirten Tola, bu kapsamda; gaz kesme-açma sürelerini optimize etme amaçlı el terminali ile gaz kesme açma, müşterilerin 2. sözleşme işlemlerini evlerinin konforunda yapabilmeleri için evinde bordro sözleşme, E-kent ile tahsilat, sahada gaz faturası tahsilatı ve dijital arşiv projeleri gibi projeleri gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

"2011'DE YENİ ABONE VE GAZ KULLANICI KAZANMAK İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANACAK"

Bursagaz'ın yeni dönemde de müşteri kazanma stratejisi kapsamında çalışmalarına önem vereceğini belirten Tola, "Yeni dönemde 25 bin yeni abone ve 27 bin yeni gaz kullanıcı kazanmayı hedefliyoruz.

Hedefimiz taşıma dahil yıllık 1,5 milyar m3 gaz hacmine ulaşmak. İki ayda bir 5 bin adet basılıp ücretsiz olarak dağıtılan Mavi&Yeşil dergimiz 2011 yılı içinde de Bursa halkının beğenisine sunulmaya devam edecek." şeklinde konuşmasını tamamladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim