• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Büyükçekmece ve Silivri'de İstanbul Havalimanı'na ulaşım isyanı

Büyükçekmece ve Silivri'de İstanbul Havalimanı'na ulaşım isyanı
İstanbul Havalimanı 6 Nisan’daki taşınma sonrasında Cuma günü tam kapasiteye geçmesiyle, havalimanına ulaşım konusunda bazı ilçelerde ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı.

AirTürkHaber‘de yer alan habere göre; “Henüz metro ulaşımı bulunmayan havalimanına ulaşımın can damarı olan Havaist ve İETT otobüsleri, İstanbul’un batısında bulunan Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım konusunda herhangi bir hizmeti bulunmuyor.

Oldukça ciddi bir nüfusa sahip olan Silivri ve Büyükçekmecelilerin Havaist otobüslerine olan en yakın noktası ise TÜYAP.

Bu noktadan sonra Silivri’ye kadar uzanan bölgede herhangi bir Havaist faaliyeti yer almıyor. Havaist dışında bu iki ilçeden de İstanbul Havalimanı’na giden bir İETT otobüs hattı da bulunmuyor.

Metro hatlarının planlamasında da yer almıyor

Bununla birlikte İstanbul Havalimanı’na hizmet verecek olan metro hatlarının da Büyükçekmece ve Silivri’den geçmeyeceği açıklanan planlara göre ortada.

İstanbul Havalimanı için planlanan metro hatları Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ve Halkalı-İstanbul Havalimanı olarak açıklanırken, bunlardan Halkalı hattında geçiş yapmak için (Silivri ve Büyükçekmece’den gelmek için) Tüyap’tan metrobüs aracılığıyla metro hattına ulaşım sağlanması gerekiyor.

İki ilçenin nüfusu 430 bini geçiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Büyükçekmece’nin 2018 yılındaki nüfusu 247.736 olarak açıklanırken, Silivri’nin nüfusu ise 187.621 olarak kayıtlara geçmişti.

Bu verilere göre, 430 binden daha çok nüfusu olan bölgeden İstanbul Havalimanı’na hiçbir ulaşım imkanı bulunmazken, yazlık bölgelerin yoğunluğu göz önüne alındığında Silivri ve Büyükçekmece’den yaz döneminde 500 bin kişi için tek ulaşım seçeneği özel araçlar yada taksiler olarak ortaya çıkıyor.

İki ilçe halkı da bu durumdan şikayetçi olurken, akıllardaki soru şöyle:

“İstanbul’un batı sınırı TÜYAP’ta mı bitiyor?”

“Büyükçekmece ve Silivri İstanbul sınırları içerisinde yer almıyor mu?”

“Bu iki ilçede yaşayan vatandaşlar İstanbul Havalimanı’na nasıl ulaşacak?”

Havaist, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve Silivri Belediyesi’nin bu konuda vatandaşlar tarafından bir adım atması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim