• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Çamburnu için 'lojistik üs' tartışması

Çamburnu için 'lojistik üs' tartışması
AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, tersanecilikte dünyada ciddi bir kriz yaşandığını, şu anda Çamburnu'nda gemi yapılmadığını belirterek tersane alanının lojistik üs olmasını istedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl lojistik merkezin Sürmene Çamburnu Tersane sahasına kurulması fikrine sıcak baktı. Tersanecilikte dünyada ciddi bir kriz yaşandığını ifade eden Erdöl, “Çamburnu Tersanesindeki alan orada şu anda boş duruyor, gemi yapılamıyor. Bizim de lojistik merkez için bir alana ihtiyacımız var. Böyle olunca imkanlar ve ihtiyaçlar örtüşüyor gibi görünüyor. Maliye Bakanlığı ve Denizcilik Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygun görülmesi halinde pekala orası lojistik merkez olabilir. Biz bundan gurur duyarız” şeklinde konuştu.

Tersane alanlarının asıl fonksiyonun tersane olduğuna dikkat çeken Erdöl, “Ancak şu anda tersanecilikte dünyada bir kriz var. Alan orada duruyor gemi yapılamıyor. Bizim de lojistik merkez için bir alana ihtiyacımız var. Böyle olunca imkanlar ve ihtiyaçlar örtüşüyor gibi görünüyor. Hukuki bir engel yoksa lojistik merkez olabilir. Zaten bu konuyla Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar ve milletvekili arkadaşlarımız ilgileniyorlar. Hukuki engel yoksa ve yapılabilecekse biz ne diyebiliriz. O tersaneyi bir iş yapılsın kente faydası olsun diye yaptık. Orada maksadımız insanların çalışması, ekmek yemesiydi. Ancak şartlar oranın lojistik merkez olmasını gerektiriyorsa bu da kente önemli fayda sağlayacaktır. Ne var ki orası tersane alanı olduğu için bunun gerçekleşmesi Maliye Bakanlığı ve Denizcilik Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygun görülmesi halinde olabilir. Biz de bundan gurur duyarız” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim