• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Çanakkale Valiliği, Savarona'ya talip oldu

Çanakkale Valiliği, Savarona'ya talip oldu
Antalya'da jandarma tarafından yürütülen fuhuş operasyonuyla gündeme gelen Atatürk'ün yatı Savarona'ya, Çanakkale Valiliği tarafından bir projeyle resmen talip olundu.

Çanakkale Valiliği Savarona'ya resmen talip oldu

Antalya'da jandarma tarafından yürütülen fuhuş operasyonuyla gündeme gelen Atatürk'ün yatı Savarona'ya, Çanakkale Valiliği tarafından bir projeyle resmen talip olundu.

Savarona'nın düştüğü durumun çok üzücü olduğunu kaydeden AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, birçok ilin talip olduğunu ama en çok Çanakkale'ye yakışacağını söyledi. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a başvurduklarını kaydeden Daniş, görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından valilik bünyesindeki deniz ulaşım şirketi GESTAŞ tarafından proje hazırlandığını ve resmî istek yazısının da gönderildiğini belirtti. Savarona'nın, Mustafa Kemal'in kahramanlaştığı yer olan Çanakkale'de bulunması halinde olumsuz düşüncelerin geride kalacağını savunan Milletvekili Daniş, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bu saygısızlığı Çanakkale olarak temizlemek ve akıllardan çıkartmak istiyoruz. Savarona'nın, Atamız'a yakışır bir şekilde kullanılmasını istiyoruz. Bu kapsamda GESTAŞ tarafından yatınn Çanakkale'de nasıl konuşlandırılacağı ve hangi amaçla kullanılacağına dair geniş kapsamlı bir proje hazırlandı. Projede Savarona, ilk olarak 'Çanakkale Savaşları ve Atatürk' konulu bir müze haline getirilecek. Daha sonra her yıl düzenlenen ve milyonlarca ziyaretçinin geldiği 18 Mart törenlerinde gezilebilmesi için Kilye Koyu'na yapılacak iskeleye bağlanacak. Bunun yanısıra özel günlerde yurt içi ve dışından gelen misafirlere kiraya verilerek gelir elde edilecek. Savarona'nın işletilmesi ve bakımı GESTAŞ'ta olacak." dedi.

Çanakkaleliler olarak Atatürk'ün emanetine en iyi kendilerinin sahip çıkacağını, bununla da onur duyacaklarını ifade eden Alan Klavuzları ve Yerel Rehberleri Derneği Başkanı Ali Osman Ekici ise, 'fuhuş' ve 'Savarona' kelimelerinin beraber söylendiği her haberde büyük bir burukluk hissine kapıldığını, bu kötü izi en iyi Çanakkalelilerin sileceğini belirtti. Yatın Çanakkale'ye verilmesini şehir halkı olarak dört gözle beklediklerini vurgulayan Ekici, amacına uygun kullanımı ve çok masraflı olan bakımının da GESTAŞ'ta olmasıyla Türk halkının kafasında hiçbir şüphe kalmayacağını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim