• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Çanakkale Yeni Otobüs Terminali'ne kavuştu

Çanakkale Yeni Otobüs Terminali'ne kavuştu
Çanakkale Belediyesi'nin Yap-İşlet- Devret modeliyle kentin gelişen ihtiyaçlarına uygun olarak yaptırdığı Şehirlerarası ve İlçelerarası Otobüs Terminali hizmete açıldı.

Çanakkale Yeni Otobüs Terminali'ne kavuştu

Çanakkale Belediyesi'nin Yap-İşlet- Devret modeliyle kentin gelişen ihtiyaçlarına uygun olarak yaptırdığı Şehirlerarası ve İlçelerarası Otobüs Terminali hizmete açıldı.

Geçen yıl yapılan ihalenin ardından Avrasya Terminal İşletmeleri A. Ş. , 15 yıl süreyle kullanım hakkı ile Çanakkale Şehirlerarası ve İlçelerarası Otobüs Terminali'ni yapmaya başladı. Otobüs Terminali, İzmir- Çanakkale- Bursa yolu kavşağı üzerinde, yeni şehir mezarlığı yanında 31 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde 3 bin 155 metrekarelik kapalı alan olarak inşa edildi. 12 şehirlerarası otobüs peronu, 10 ilçelere çalışan minibüs peronu, 16 otobüs yazıhanesi, servis bakım alanı, restoran ve kafeteryanın yer aldığı modern otobüs terminalinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, CHP'nin yeni seçilen milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan ile bürokratlar katıldı.

Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, Çanakkale'de 7'nci terminallerini hizmete açtıklarını söyledi. Yalamanoğlu, "Bu otobüs terminali 6 milyon liraya mal oldu. 15 yıllık Yap- İşlet- Devret sözleşmesi içinde de belediyeye 5 milyon lira daha ödeme yapacağız" dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Otobüs Terminali'nin temelinin 2010 yılı Mayıs ayında atıldığını ve bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirtti. Gökhan, "Modern bir terminali Çanakkale halkının hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyorum. Eski otogardan boşalan alan için projelerimizin süreci başladı. Kısa zamanda, modern ve işlevsel koşullarda hizmet edecek çağdaş normlarda hazırlanmış yeni bir belediye binasına ve kentimizin en büyük ihtiyaçlarından olan çok amaçlı bir kültür merkezine kavuşacağız" diye konuştu. Vali Güngör Azim Tuna da terminalin bu şekilde yapılandırılmasının kent trafiğinin rahatlamasına önemli katkı sağlayacağı kaydetti. Konuşmaların ardından Vali Tuna ve yanındakiler, kurdeleyi keserek Çanakkale Şehirlerarası ve İlçelerarası Otobüs Terminali'nin açılışını gerçekleştirdi, ardından da otobüs terminalini gezdi.

OTOGARA ULAŞIM

Çanakkale Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne ulaşımın sağlanması için 'Ç9 Hattı' otogar hattı olarak düzenlendi. Ç9 Hattının güzergahı, Yeni Otobüs Terminali, Balıkesir Asfaltı, Piri Reis Caddesi, Atatürk Caddesi, Eski Otogar, Demircioğlu Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı ve İskele Meydanı olarak belirlendi. Ayrıca Ç1 ve Ç3 hatlarının Ç9 hattına ulaşımını sağlamak amacıyla sabah kalkış saatleri 06. 00'dan itibaren olacak. Otobüslere elektronik biniş kartları ile binen yolcular, güzergahları üzerinde bulunan duraklardan şehrin diğer noktalarına kartlarını kullanarak ücretsiz aktarma yapabilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim