• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Çeşme'de bayram tatilinde hedef 1 milyon turist

Çeşme'de bayram tatilinde hedef 1 milyon turist
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Vekili Yakup Demir, yerli turizmin gözdesi Çeşme'nin Kurban Bayramı tatilindeki ziyaretçilerinin 1 milyona ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Vekili Yakup Demir, yerli turizmin gözdesi Çeşme'nin Kurban Bayramı tatilindeki ziyaretçilerinin 1 milyona ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Doğal güzellikleriyle turistleri çeken Çeşme, bayram tatilinin ilk günlerinden itibaren Türkiye'nin dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor. Kış aylarındaki nüfusu 40 bin civarında olan Çeşme, hem yazlık sahipleri hem konaklama tesislerini tercih edenler hem de günübirlik tatil fırsatı yaratanlarla doldu.

"Bayramda Çeşme'de konaklayan sayısı 600-700 bin"

ÇEŞTOB Başkan Vekili Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çeşme'nin Kurban Bayramı'nı güzel bir eylül havasıyla karşıladığını söyledi.

İlçedeki otellerde doluluk oranının yüzde 70-80'lere ulaştığını ifade eden Yakup Demir, "Çeşme'nin nüfusu 40 bin civarında. Bayramda Çeşme'de konaklama tesislerinde kalanlar ve yazlıklarına gelenlerin sayısı 600-700 bini buluyor. Günübirlik gelenlerle bu sayı 1 milyona ulaşacak diye düşünüyoruz. Otoyol kayıtları, Kurban Bayramı tatilcilerinin sayısını daha net ortaya koyacaktır. Bizim tahminimiz ilçedeki günlük hareketlilik 100-150 bin kişi civarında." diye konuştu.

Çeşme'de gecelik 50 liraya konaklama mümkün

Kurban Bayramı tatilinin ortasında Çeşme'ye gelmek isteyenlerin "rezervasyon" yaptırmasını gerektiğini belirten Demir, konaklama tesislerinde yer bulamayanlara ÇEŞTOB olarak yardımda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

İlçede her bütçeye uygun konaklamanın mümkün olduğunu kaydeden Demir, "Çeşme pahalı bir destinasyon, diye açıklamalar yapılıyor. Biz hiçbir zaman ucuz olduğunu söylemedik. Ancak her keseye göre tatil olanağı var. Çeşme'de 50-60 liraya oda ve kahvaltı alabilmek mümkün. Bunu bayram günlerinde bile sağlayabilirsiniz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim