• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

CEVA Lojistik'ten rekor gelir, güçlü karlılık

CEVA Lojistik'ten rekor gelir, güçlü karlılık
Dünyanın önde gelen global tedarik zinciri yönetimi şirketlerinden CEVA, 3. çeyrek dönemde hem Nakliye Yönetimi hem de Kontrat Lojistiği alanlarında gelir artışı kaydetti.

CEVA’dan rekor gelir, güçlü karlılık

Dünyanın önde gelen global tedarik zinciri yönetimi şirketlerinden CEVA, 3. çeyrek dönemde hem Nakliye Yönetimi hem de Kontrat Lojistiği alanlarında gelir artışı kaydetti.

Nakliye Yönetimi gelirleri küresel kriz öncesi parlak günlere dönüldüğünün işaretini verirken, tüketici sektöründeki kontrat lojistiği faaliyetleri yıllık bazda %19’luk bir artışla başarılı bir performans sergiledi.

Dünyanın önde gelen global tedarik zinciri yönetimi şirketlerinden CEVA, 2010 yılı 3. çeyrek sonuçlarında rekor bir gelir ve güçlü bir Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kâr (FVAÖK) performansı açıkladı. CEVA’nın söz konusu dönemde geliri 1,82 milyar avro olarak gerçekleşirken, FVAÖK ise 86 milyon avro’ya yükseldi. 3. çeyrekte Nakliye Yönetimi gelirleri, şirket yönetiminin beklentileri doğrultusunda büyümeye devam etti ve 2008 yılından önceki seviyelere geri döndü. Kontrat Lojistiği gelirleri de üç aylık dönem içerisine denk gelen bayram tatiline rağmen büyüme göstermeye devam etti. CEVA’nın stratejik hedefine paralel olarak, tüketici sektöründeki kontrat lojistiği faaliyetleri yıllık bazda %19’luk bir artışla iyi bir performans sergilemeye devam etti.

CEVA güçlü gelir artışının arka planında işletme sermayesine yönelik hedefini korurken, işletme sermayesi 5 milyon avro’luk bir artışla 62 milyon avro’ya çıktı. CEVA Lojistik CEO’su John Pattullo, ”Grubun 3. çeyrekte gerçekleştirmiş olduğu güçlü performanstan memnunum. Nakliye Yönetimi marjımızı iyileştirmek üzere aldığımız tedbirler ve Kontrat Lojistiği karlılığına verdiğimiz önem, bize tüm yılın beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşeceği güvenini veren 3. çeyrek performansı ile sonuçlandı. Bu sonuçlar, ekibimizin sıkı çalışmasını yansıtıyor ve tüm faaliyet alanlarımızda güçlü gelişmeler gösteriyor” dedi.

Türkiye’den CEVA’nın büyümesine olumlu katkı Tüm bölgelerde güçlü bir performans sergileyen CEVA, özellikle Amerika’da yıllık bazda gelirde %37 ve FVAÖK’te %20 artışla güçlü bir çeyrek geçirdi. Türkiye’nin de içinde bulunduğu SEMEA (Güney Avrupa, Orta Doğu, Afrika) bölgesi ise son üç aylık dönem içerisinde kar sağlamaya başlayan pek çok önemli ticari kazancın etkisiyle iyi bir performansa imza attı. Türkiye’de Migros ile gerçekleştirilen perakende sözleşmesi de bu performansın önemli parametrelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

2010 yılının 3. çeyreğinde elde edilen gelirde, Tüketici ve Perakende sektörlerinde yaşanan büyüme ve otomotiv piyasasında devam eden iyileştirmenin önemli bir rolü oldu. Yeni sözleşmeler arasında bulunan İngiltere’de Wales & West Utilities, İspanya’da Daikin, Kuzey Afrika’da Rui Star, İtalya’da Honda ve Türkiye’de Koçtaş anlaşmaları başarılı performansa olumlu katkıda bulundu.

30 Eylül 2010 tarihinde sona eren üç aylık dönem Reel döviz kurlarına göre önemli finans kalemleri 2010 3. Çeyrek2009

3. ÇeyrekDeğişim
Gelir (milyar avro)1.821.37%32
Spesifik kalemler öncesi FVAÖK1 (milyon avro)8668%26 2009 yılı sabit döviz kurlarına göre önemli finansal kalemler 2010 3. Çeyrek2009 3. ÇeyrekDeğişim
Gelir (milyar avro)1.681.37%22
Spesifik kalemler öncesi FVAÖK1 (milyon avro)7968%16

Güncel havacılık haberleri için THY Haber'i takip edin.

www.thyhaber.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim