• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Çin, 'yol' sorunlarını çözmek için çalışıyor

Çin, 'yol' sorunlarını çözmek için çalışıyor
Çin'in Kuşak ve Yol inisiyatifiyle ilgili sorunları ele almak üzere prosedür ve organizasyon mekanizmaları kuracağı açıklandı.

Çin'in Kuşak ve Yol inisiyatifiyle ilgili sorunları ele almak üzere prosedür ve organizasyon mekanizmaları kuracağı açıklandı.

Reformların Kapsamlı Derinleştirilmesi Liderlik Grubu'nun dün düzenlenen ikinci toplantısına Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping başkanlık etti. Toplantıda, ilgili prosedür ve organizasyonun kurulmasına dair kılavuz niteliğindeki karar da onaylandı.

Kararın, Kuşak ve Yol ile ilişkili ticaret ve yatırım konularındaki anlaşmazlıkları hukuki yollardan çözüme kavuşturmak ve Çinli ve yabancıların yasal hak ve çıkarlarını korumanın yanı sıra, hukukun üstünlüğü ilkesi doğrultusunda istikrarlı, adil ve şeffaf bir iş ortamı oluşturulmasını amaçladığı belirtildi.

Çin, şu ana kadar Kuşak ve Yol inisiyatifiyle ilişkili olarak 80 ülke ve kuruluşla anlaşmalara imza attı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, önceki gün yaptığı açıklamada, Çinli kuruluşların söz konusu inisiyatif kapsamındaki yatırımlarının 50 milyar doları aştığını ve 200 bin kişilik istihdam yarattığını söyledi.

Toplantıda, anlaşmazlıkları çözmek üzere oluşturulacak prosedür ve organizasyonun kuruluş sürecinde kapsamlı istişare, ortak katkı ve müşterek fayda ilkelerinin izlenmesinin yanında, bu girişimlerin Çin'in mevcut yargı, tahkim ve arabulucu kuruluşlarının temeline dayanması hususlarında mutabık kalındı.

Ayrıca, atılan adımların, hem iç ve dış yasal hizmetlerin bütünleşmesini hem de tahkim ve arabuluculuk süreçlerinde etkili bir sinerji yaratacak farklı bir çözüm prosedürü kurulmasını sağlaması gerektiği de ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ÇKP 19. Ulusal Kongresi'nin ruhunun hayata geçirileceği ilk yıl ve reform ve dışa açılma politikasının 40. yıldönümü olan 2018 yılının önemine işaret ederek, reformlarda başarı sağlanmasının büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Diğer yandan, toplantıda Liderlik Grubu'nun bu yılki başlıca görevlerinin belirlendiği ve geçen yılki çalışmalarının gözden geçirildiği birer rapor da onaylandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim