• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Çin yolculuğundaki klasik arabalar Kapadokya'ya geldi

Çin yolculuğundaki klasik arabalar Kapadokya'ya geldi
Hollanda'dan Çin'e klasik arabalarla yola çıkan gezginler Kapadokya'da mola verdi.

Tarihi İpekyolu güzergahını takip ederek Çin’in başkenti Pekin'e ulaşmak için Hollanda'dan klasik otomobillerle yola çıkan gezginler, Kapadokya bölgesinde mola verdi.

"TransAsia" adıyla düzenlenen klasik otomobil rallisine çeşitli Avrupa ülkelerinden katılan gezginler, 1 Temmuz'da başladıkları toplam 25 bin kilometre katedilecek yolculukta beşinci molayı Nevşehir'in Göreme beldesinde verdi.

Klasik araba tutkunları, bölgede bir gece konakladıktan sonra peribacalarının bulunduğu Kılıçlar Vadisi'ni gezdi.

Burada hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar, yeniden yola koyulurken klasik arabalar peribacaları arasında güzel görüntü oluşturdu.

Organizasyonun koordinatörü Klaas Postma yaptığı açıklamada, altı haftalık yolculuk sonunda Çin'e ulaşmaya çalışacaklarını, bir süre orada kaldıktan sonra farklı bir güzergahtan dönüş yapacaklarını belirtti.  

Sekiz günlük Türkiye etabında farklı şehirleri ve doğal güzellikleri görme imkanı elde ettiklerini aktaran Postma, Türk insanının yardımseverliğine dikkati çekti.

Postma, "Hollanda'dan altı haftada Çin'e ulaşmak amacıyla yola çıktık. Çeşitli kültürleri gözlemleyerek gezimize devam ediyoruz. Sekiz günlük Türkiye etabında çok güzel yerler gördük. İstanbul ve Ankara'da tarihi yerleri gezdik. Seyahatimiz çok iyi devam ediyor zira Türkler çok yardım ediyor. Arabalarda teknik bir sorun varsa hemen yardımcı olup sorunumuzu çözüyorlar." dedi.  

Tura katılanlar İran, Türkmenistan, Özbekistan ve Kırgızistan üzerinden geçerek 6 Ağustos'ta Çin'e ulaşacak. Daha sonra tekrar dönüş için yola çıkacak olan gezginler bu kez daha kuzeyden yol alarak Moğolistan ve Rusya üzerinden Avrupa'ya ulaşarak başlangıç noktasına dönecek.

kapadokya.jpgkapadokya2.jpgkapadokya3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim